Șoferul care a omorât o familie de spanioli în Sibiu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare și plata unor daune de 850.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
accident mortal hula bradului
Accidentul în care 4 oameni au murit a avut loc pe 4 decembrie 2022, la Hula Bradului, în județul Sibiu. Sursa foto: colaj ISU Sibiu

Bărbatul de 63 de ani din Gorj, care a omorât, la începutul lunii decembrie, o familie de spanioli în urma unui accident rutier pe care el l-a provocat, și-a aflat, zilele trecute, pedeapsa: 20 de ani de închisoare pentru omor. Totodată, șoferul ar urma să plătească și daune morale familiei victimelor de 850.000 de euro, scrie Ora de Sibiu. Decizia dată de Tribunalul Sibiu nu este definitivă.

În accidentul care a avut loc pe 4 decembrie 2022 la Hula Bradului, în județul Sibiu, au murit 4 persoane: două fete de 15, respectiv 21 de ani și părinții lor. Familia, originară din Spania, se afla în vacanță în România, iar la volanul mașinii închiriate era tânăra de 21 de ani, venită în țara noastră cu o bursă Erasmus.

Șoferul de 63 de ani din Gorj venea din Italia și, așa cum reiese și din ancheta penală care a urmat, a condus fără oprire cel puțin o zi și jumătate înainte de impactul mortal. Avea o viteză de 128 km/h într-o zonă cu limită de 50 și a lovit frontal mașina în care se afla familia din Spania.

În urma accidentului, părinții au murit pe loc, tânăra de 21 de ani în Ambulanță, iar mezina familie câteva zile mai târziu, la spital, scrie sursa citată.

În urmă cu o lună, șoferul vinovat de producerea accidentului a cerut în instanță să îi fie schimbată încadrarea din omor în ucidere din culpă. Magistrații nu i-au acceptat cererea. 

Tot atunci au ieșit la iveală și detalii revoltătoare din dosarul teribilului accident. Potrivit anchetatorilor, bărbatul era rupt de oboseală, făcuse depășiri la limită, dar și un alt accident înainte. Ca să nu adoarmă la volan, se lovea cu capul de tetieră, dădea muzica la maximum și urla singur în mașină. În rechizitoriu apar și transcrierile mai multor înregistrări audio, schimbate prin intermediul aplicației WhatsApp cu iubita lui: "Am ațipit de multe ori și Dumnezeu m-a ţinut în braţe de fiecare dată, dar până la urmă tot am lovit parapetul", îi transmitea bărbatul concubinei sale, cu doar câteva ore înainte de accident.

Decizia dată de Tribunalul Sibiu pe 8 septembrie 2023 nu este definitivă.

Citește și: Filmul tragediei în care o familie a murit. Șoferul vinovat de accident urla și se dădea cu capul de tetieră ca să nu adoarmă

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri