Gino Iorgulescu și-a depus candidatura pentru șefia LPF: „Este nevoie de o schimbare. Vin cu soluții în fotbal”

Data publicării:
156980 156980 gino iorgulescu

 

„Mi-am depus candidatura la președinția LPF pentru că m-am încadrat în termen. În statut este stipulată condiția că ai voie să te înscrii în cursă până cu 15 zile înainte de alegeri. Nu era vorba despre zile lucrătoare, ci calendaristice.

Cred că este momentul pentru o schimbare și la Liga Profesionistă de Fotbal și la Federația Română de Fotbal. Pe mine m-a propus Ceahlăul. Încă n-am discutat cu niciun club, dar am un plan bine stabilit pe care-l voi propune în zilele ce vor urma. Sunt și problemele și rezolvările din fotbalul românesc. Nu știu câți mă vor susține, dar este bine că Dumitru Dragomir va avea un contracandidat. Am stat de vorbă cu dânsul, ne-am strâns mâinile și ne-am urat baftă”, a spus Gino Iorgulescu.

Potențialul candidat la șefia LPF, propus de Ceahlăul, a venit pregătit cu un dosar stufos la sediul LPF, scrie digisport.ro.

Alegerile pentru președinția Ligii Profesioniste de Fotbal sunt programate în cadrul Adunării Generale de joi, 14 noiembrie.
Iorgulescu s-a prezentat vineri, 25 octombrie, după-amiază, la sediul LPF decis să-și înscrie candidatura, dar a avut surpriza să fie respins pe motiv că s-a prezentat prea târziu. 
Președintele în funcție, Dumitru Dragomir, susține că procedura de depunere a candidaturii - care face parte dintr-un regulament care nu este public - se încheie cu 15 zile lucrătoare înainte de alegerile propriu-zise. Astfel, după spusele sale, ultima zi pentru înscrierile în cursa pentru președinția Ligii ar fi fost joi, 24 octombrie.

Statutul ligii nu conţine precizarea de 15 zile „lucrătoare”. Mai exact, articolul 24, aliniatul 6 din statut prevede că „propunerile se vor depune la secretariatul general al LPF, însoţite de acordul scris al candidatului cu cel puţin 15 zile înainte de data la care este convocată Adunarea Generală”.

„Dacă nu ştie statutul, atunci ce caută la Ligă?”, a declarat Dumitru Dragomir. Însă, în regulament scrie că este vorba de zile calendaristice și nu lucrătoare, astfel că termenul real este până la 30 octombrie, ora 17:00.
Gino Iorgulescu, care a mai candidat și în 2000 împotriva lui Dragomir, primind doar cinci voturi din 16 posibile, și care a fost propus de echipa Ceahlăul Piatra Neamț.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri