Simona Halep, eliminată de la Australian Open de o sportivă fără victorii în turneele de Grand Slam

Data publicării:
Simona Halep Australian Open 2016 GettyImages-505610338

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Actualizare 14:00. Învinsă în două seturi, scor 4-6, 3-6 în fața lui Shuai Zhang, din China (locul 133 WTA), sportiva din România a părut afectată, la finalul meciului și susține că s-a simțit pierdută pe teren.

„Cred că nu a fost ziua mea bună, dar trebuie s-o felicit, deoarece cred că a jucat foarte bine. A jucat fără teamă şi a lovit fiecare minge, a avut un ritm bun. Eu cred că am lovit prea scurt în primul set, apoi ea m-a dominat, deoarece simţea mingea foarte bine. Am încercat să schimb, să rămân în meci. La 3-1 în setul secund am avut şansa să trimit meciul în decisiv, dar nu s-a întamplât asta. A fost mai bună astăzi. E dificil, sunt cu adevărat dezamăgită. Dar este doar o zi, un singur meci. Mâine este o zi nouă. Trebuie să privesc înainte şi să ramân motivată. Mai am multe meciuri, e abia inceputul”, a spus Simona Halep, potrivit digisport.ro.

Referitor la accidentarea care i-a dat bătăi de cap în ultimul timp, la tendonul lui Achile, Simona Halep a declarat: „Nu am resimţit nicio durere astăzi. Am avut multe probleme în ultima vreme, sunt cu moralul la pământ, deoarece am fost foarte bolnavă când am fost în România. Apoi am venit aici şi am avut probleme la tendon. E dificil să fiu sută la sută pozitivă. Am făcut tot ce am putut astăzi, atât s-a putut. Sunt dezamăgită, evident.”

A doua clasată din ierarhia WTA a găsit și cuvinte de laudă pentru adversara sa, aflată la prima victorie din carieră pe tabloul principal la un turneu de Grand Slam. Până acum, Shuai Zhang pierduse 14 meciuri la rând în primele tururi.

„A jucat fără frică, dar eu nu am făcut deloc un meci bun”, a adăugat jucătoarea de pe locul al doilea în topul WTA.


Simona Halep (2 WTA) a pierdut surprinzător în primul tur de la Australian Open în fața unei sportive care a venit din calificări și care nu avea până acum nicio victorie într-un turneu de Grand Slam, în precedentele 14 partide.

Shuai Zhang (133 WTA) a făcut meciul vieții în fața Simonei. Sportiva din China a dominat partida de la un capăt la altul. A început excepțional cu un game câștigat rapid pe propriul serviciu, după care și-a dublat avantajul cu un break. Zhang s-a trezit mai apoi că avea 4-0 în primul tur, dar Simona dădea semne că nu renunță.

Abia la 0-4 și-a revenit Halep care a luat un break, dublat de propriul serviciu, dar apoi a ratat șansa de a se apropia la un punct de adversara ei, deși a avut trei mingi de break.

Cu un joc mult mai bun, variat, Zhang a păstrat cadența și, până la urmă s-a impus în primut set cu 6-4.

Simona Halep a început mult mai bine setul al doilea și a părut chiar că este în cărți pentru o revenire. A reușit un break, dublat de propriul game și sportiva noastră conducea cu 3-1. Halep n-a putut profita însă de avantaj, asta și din cauza deselor greșeli pe care le-a făcut în acest meci.

Zhang a izbutit, din acel moment, cinci game-uri câștigătoare care i-au adus prima victorie într-un turneu de Grand Slam și marea surpriză de la actuala ediție a turneului australian. Zhang, care va împlini 27 de ani la 21 ianuarie, s-a impus într-o oră şi 18 minute şi a trecut pentru prima dată în carieră în turul al doilea al unui Grand Slam, după ce a fost eliminată de fiecare dată în această fază la precedentele 14 prezenţe.

Simona Halep părăseşte Australian Open în turul întâi după ce a atins faza sferturilor de finală la ediţiile din 2014 şi 2015.

Pentru prezenţa pe tabloul principal, Halep va primi 10 puncte WTA şi un premiu de 34.500 de dolari australieni (aproape 22.000 de euro).

La primul Grand Slam al anului, România mai este reprezentată la simplu de Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru, ambele jucătoare fiind calificate în manşa secundă.


Actualizare 11:27. Shuai Zhang a învins-o pe Simona Halep și în al doilea set, scor 6-3. Românca a fost eliminată de la Australian Open.

Actualizare 10:55. Simona Halep a pierdut primul set în fața Shuai Zhang, scor 4-6. Chinezoaica a condus-o chiar și cu 4-0 pe Halep.


Partida dintre Simona Halep și Shuai Zhang nu va începe mai devreme de ora 10:00, pe „Rod Laver Arena” din Melbourne, cu o capacitate de 14.820 de locuri.

„Cred că turneul este deschis oricărui rezultat. Cred că toată lumea are o şansă să se impună, cel puţin jucătoarele de top 10. Serena Williams îşi va reveni. Este puternică şi va trece peste această accidentare. Toate jucătoarele au accidentări, tocmai ce am trecut şi eu peste una. Nu e uşor să te antrenezi. Nu poţi fi 100% pe teren”, a spus Simona Halep.

Halep a lipsit de la turneul de la Brisbane, din cauza unei accidentări la tendonului lui Ahile, dar lucrurile s-au rezolvat la Sydney, acolo unde a jucat fără dureri în meciurile cu Karolina Pliskova şi Svetlana Kuznetsova. Totuşi, ea acuză o răceală după venirea la Melbourne.

„Mă simt bine acum. Am jucat mai multe zile fără durere. Sunt pregătită pentru acest turneu şi să rămân sănătoasă până la final. Speram să nu observaţi asta, dar sunt puţin răcită. Îmi curge nasul, dar e ceva normal. Nu e nimic periculos. Este de la aerul condiţionat”, a adăugat Simona Halep.

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la Australian Open sunt sferturile de finală din 2014.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri