Surpriză uriaşă în Cupa Angliei. Aproape retrogradată, Wigan a învins în finală cu 2-1 pe Manchester City

Data publicării:
Wigan-trophy

În faţa a 87.000 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului Wembley, cei de la Wigan, a căror cotă la victorie înainte de meci era de 15 la 1, au făcut uitată diferenţa de valoare dintre cele două echipe. Meciul a fost echilibrat atât ca joc cât şi la numărul de ocazii de gol, cele două formaţii împărţindu-şi perioadele de dominare. 

City a rămas în inferioritate numerică din minutul 84, când Zabaleta a văzut al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu. Wigan a profitat de ocazie, a dominat finalul de meci şi a înscris golul victoriei în minutul 90+1, prin Watson, care intrase în teren cu doar câteva minute înainte.

Acesta este primul trofeu din istoria clubului Wigan, care va juca în ediţia viitoare a Europa League. Situaţia în Premier League a echipei este însă problematică, aceasta aflându-se pe un loc retrogradabil, cu şanse mici de a se salva.

Deşi toată lumea se aştepta ca portarul Costel Pantilimon să fie titular la Manchester City, şi chiar antrenorul Mancini anunţase acest lucru acum câteva zile, în cele din urmă românul a luat loc pe banca de rezerve, în locul său fiind preferat John Hart, portarul naţionalei Angliei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri