Anchetatorii dezvăluie ce s-a întâmplat în ultimele momente înaintea prăbușirii elicopterului în care se afla Kobe Bryant

Data actualizării: Data publicării:
Kobe Bryant, Gianna
FOTO: Guliver/ Getty Images

În ultima sa transmisie către turnul de control, pilotul elicopterului prăbușit în care se aflau nouă persoane, printre care și fostul jucător de baschet Kobe Bryant, a comunicat că va urca pentru a evita un plafon de nori, arată investigația desfășurată de NTSB (Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor), potrivit CNN.

Când controlorul de trafic aerian l-a întrebat pe pilot ce are de gând, acesta nu a răspuns, a dezvăluit Jennifer Homendy, membru al conducerii NTSB. Ultimul contact între turn și elicopter a avut loc la 9.45 duminică dimineață.

Datele radar arată că aeronava a urcat la o altitudine de 700 de metri, apoi a început să coboare în timp ce vira spre stânga.

Ceața ținea la sol elicopterele poliției

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, care investighează cauza accidentului, a explicat ce s-a întâmplat în momentele petrecute înaintea prăbușirii din Calabasas, California, în condiții de ceață densă. Vizibilitatea era atât de scăzută duminică dimineață, încât poliția din Los Angeles și-a consemnat elicopterele la sol.

Impactul aeronavei lui Kobe Bryant cu solul a fost atât de puternic încât elicopterul s-a rupt în bucăți, acestea fiind împrăștiate pe o rază de 200 de metri, a anunțat Homendy.

"Există o zonă de impact pe un deal, iar coada elicopterului este la baza dealului. FUselajul este de cealaltă parte a dealului, iar rotorul principal este 30 de metri mai departe", a adăugat Jennifer Homendy.

Când a fost întrebată de șansele de supraviețuire ale pasagerilor, angajata NTSB a spus că "locul accidentului arăta destul de devastator".

Bryant, în vârstă de 41 de ani, și ceilalți pasageri se îndreptau către Thousand Oaks pentru un meci de baschet, în care fiica sa de 13 ani, Gianna, aflată și ea în elicopter, urma să joace. Kobe Bryant urma să fie antrenorul echipei.

Pilotul a cerut permisiunea să zboare pe vreme rea

Jennifer Homendy a spus că primele informații arată că elicopterul lui Kobe Bryant zbura sub reguli vizuale de zbor de pe aeroportul John Wayne din Comitatul Orange.

În apropiere de Burbank, pilotul a cerut să zboare sub reguli vizuale de zbor speciale. O astfel de permisiune permite piloților să zboare în condiții meteo dificile. Piloții pot cere această permisiune înainte de decolare sau în timpul zborului, dacă condițiile meteo se modifică brusc.

Potrivit analistului CNN pe probleme de transport, Peter Goelz, cererea unei astfel de permisiuni este ceva normal, însă nu este ceva recomandat.

Totodată, un pilot care primește aprobare pentru reguli vizuale de zbor speciale va ține legătura cu controlorul de trafic aerian. În timpul conversației cu turnul de control, pilotul a fost anunțat că exista o întârziere din cauza traficului aerian aglomerat, astfel încât aeronava s-a învârtit în cerc timp de 12 minute până a primit permisiunea să continue.

Jennifer Homendy a mai spus că aeronava a zburat către spațiul aerian Burbank și Van Nuys la o altitudine de 460 de metri. Pilotul a cerut să fie asistat, o procedură care ajută piloții să evite traficul aerian, pentru a continua drumul, însă i s-a răspuns că se afla la o altitudine mult prea mică.

Patru minute mai târziu, pilotul anunțat că urmează să urce pentru a evita plafonul de nori.

Potrivit poliției locale, există un mare interes din partea publicului să ajungă la locul prăbușirii, drept urmare s-a decis ca accesarea acestuia fără drept să fie considerată un delict.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri