Campionii României la rugby nu știu când vor ajunge acasă. Antrenorul Eugen Apjok: Nu cred că o să mai putem disputa finala Cupei în 11

Data actualizării: Data publicării:
sportivii de la csm stiinta baia mare se bucura dupa castigarea titlului la rugby
Echipa CSM Stiinta Baia Mare, campioana României la rugby, a rămas blocată în Africa de Sud din cauza restricțiilor de călătorie impuse de mai multe state companiilor aeriene, ca urmare a depistării variantei Omicron a coronavirusului Foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Eugen Apjok, antrenorul principal al CSM Știința Baia Mare, campioana la rugby a României, a declarat la Digi24 că speră să se găsească în zilele următoare o soluție pentru întoarcerea echipei care a rămas blocată în Africa de Sud din cauza Omicron, noua variantă a coronavirusului. El a spus că unii dintre sportivi sunt neliniștiți, deoarece sunt de mai multe săptămâni acolo și se tem că este dificil să se găsească locuri pentru un lot atât de mare.

36 de români sunt blocați în Africa de Sud, după ce toate zborurile au fost anulate din cauza noii variante de Cornonavirus. 31 dintre aceștia sunt membri ai echipei CSM Știința Baia Mare, campioana la rugby a României.

Zimbrii au fost testați și sunt toți negativi. Ar fi trebuit să revină ieri în România, dar au fost întorși din drum, pentru că și zborul lor a fost anulat.

Ministerul de Externe de la București încearcă acum să le găsească sportivilor, dar și celorlalți români, un zbor pentru întoarcere în țară. În plus, vizele lor ar putea fi prelungite, la fel și cazarea.

Eugen Apjok, antrenorul principal al echipei din Baia Mare, a oferit detalii din Africa de Sud și a anunțat că, în acest moment, se caută un zbor către Europa.

"Suntem în legătură cu autoritățile din România, se încercă să se găsească zboruri la alte companii.

Mai multe companii au renunțat la zborurile către Africa și va fi dificil să se găseacă locuri disponibile pentru toată echipa.

E un pic de neliniște normală. Sunt unii băieți care sunt de cinci săptămâni în cantonament, sunt și două săptămâni de carantină. E dificil. Azi, fiind duminică, cred că va fi dificil să se găsească o soluție, mai degrabă ne așteptăm la una săptămâna următoare", a spus antrenorul.

El a afirmat că 90% din delegație e vaccinată.

"Aici, în zona unde suntem, este destul de liniște, unde suntem noi nu sunt probleme, toate activ se desfășoară normal, lumea poartă masca.

Dar clar e un semn de întrebare asupra a ce se întâmplă.

Le-am spus jucătorilor să stea în camere, mai mult ca sigur va trebui să facem încă un test, ieșim doar la masă", a afirmat Eugen Apjok. 

El a adăugat că la întoarcerea în țară sportivii vor sta în carantină 14 zile, potrivit noilor măsuri.

Marea întrebare este dacă vor putea disputa în 11 decembrie finala Cupei, a declarat Eugen Apjok. 

În Africa de Sud, CSM Știința Baia Mare a jucat cu Free State XV, meci câștigat 72-14, și cu Toyota Cheetahs, 5-54.

Competiția din Africa de Sud mai programase meciuri importante în perioada următoare, anulate, însă, din cauza Covid-19.

 

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri