Benjamin Mendy, vedeta de la Manchester City, rămâne în arest în urma acuzațiilor de viol - GALERIE FOTO

Data publicării:
fotoreporteri cu aparatele ridicate la geamurile dubei in care se afla arestat benjamin mendy
Benjamin Mendy n-a lăsat să-i transpară starea emoțională în momentul în care a fost urcat în duba poliției pentru deținuți Foto: Profimedia

Fotbalistul francez Benjamin Mendy, vedeta campioanei Manchester City, rămâne în preventiv, au decis judecătorii, după ce fundașul a compărut vineri în fața instanței cu patru acuzații de viol și una de agresiune sexuală, informează BBC.

Faptele pentru care este acuzat sportivul în vârstă de 27 de ani se referă la presupuse agresiuni asupra a trei tinere, dintre care una minoră, pe care Benjamnin Wendy le-ar fi comis din octombrie 2020 și până luna aceasta, la domiciliul său din Cheshire.

Arestat de poliție, Mendy a compărut vineri în fața judecătorilor și a vorbit doar pentru a-și confirma numele, adresa și data nașterii. Nu a fost făcută nicio pledoarie în momentul în care fotbalistului din Premier League i-au fost aduse la cunoștință oficial acuzațiile, notează BBC.

El era vizat și de o acuzație de încălcare a condițiilor de eliberare pe cauțiune,  dar acuzația respectivă a fost retrasă în instanță.

De naționalitate franceză, procedurile judiciare i-au fost comunicate internaționalului prin intermediul unui traducător.

El nu a lăsat să transpară niciun semn că ar fi afectat emoțional în momentul în care a fost scos din instanță însoțit de doi ofițeri poliție, la sfârșitul audierii, și urcat în camioneta poliției pentru deținuți.

Presa încearcă să facă fotografii prin geamul dubei în care se află arestat Benjamin Mendy Foto: Profimedia Images
Presa încearcă să facă fotografii prin geamul dubei în care se află arestat Benjamin Mendy Foto: Profimedia Images

Judecătorul districtual a înaintat cazul către Tribunalul Regal din Chester, unde Mendy urmează să fie audiat la 10 septembrie.

Într-o declarație transmisă joi, clubul Manchester City a anunțat că l-a suspendat pe jucător până la finalizarea anchetei. Benjamin Mendy a fost transferat în 2017 de la Monaco la Manchester City cu o sumă record pe atunci pentru un fundaș: 52 de milioane de lire sterline. Manchester City este campioana en-titre a Premier League.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri