De ce Karim Benzema joacă tot timpul cu un bandaj la mână?

Data publicării:
karim benzema cu mana dreapta bandajata ridicata in sus
Karim Benzema joacă de mai bine de doi ani cu un bandaj la mâna dreaptă Foto: Profimedia

Este un amănunt care în mod sigur nu le-a scăpat iubitorilor de fotbal și mai ales fanilor Real Madrid: de doi ani și jumătate, francezul Karim Benzema joacă având un bandaj la mâna dreaptă după ce și-a fracturat degetul mic, în ianuarie 2019. Să fie vorba despre un obicei, o superstiție sau pur și simplu de protecție? 

Karim Benzema și-a rupt degetul mic de la mâna dreaptă în urma ciocnirii cu un adversar la meciul din 13 ianuarie 2019 Foto: Profimedia
Karim Benzema și-a rupt degetul mic de la mâna dreaptă în urma ciocnirii cu un adversar la meciul din 13 ianuarie 2019 Foto: Profimedia

Era 13 ianuarie 2019 când atacantul de la Real Madrid s-a prăbușit pe teren cu grimase de durere, la începutul reprizei a doua, după o ciocnire cu Marc Bartra de la Real Betis Sevilla. Benzema constată că degetul mic de la mâna dreaptă are o poziție ciudată, răsucită, fiind, fără îndoială, fracturat. Doi ani și jumătate mai târziu atacantul francez continuă să joace cu un bandaj, în ciuda faptului că aparent a fost vorba despre o fractură minoră. 

De ce a refuzat operația

După ce diagnosticul de fractură a degetului mic a fost confirmat, stafful medical i-a propus lui Karim Bezema să facă o operație pentru a așeza osul rupt în poziția corectă. Însă antrenorul său de atunci, Santiago Solari, nici nu a vrut să audă. Tehnicianul argentinian a declarat într-o conferință de presă: „Karim are o accidentare la un deget, după cum știți, dar credem că asta nu este o problemă pentru ca el să-și facă datoria de fotbalist nici în acest weekend, nici miercurea viitoare”. 

Devenit indispensabil formației madrilene,  „KB9” a refuzat operația, pentru că asta l-ar fi ținut departe de terenul de fotbal cel puțin două săptămâni. Așa că a optat pentru o atelă și un bandaj în timpul meciurilor pentru a-și proteja degetul mic rămas fragil și, fără îndoială, dureros. În ciuda acestei dizabilități, atacantul francez a rămas titular și chiar s-a dovedit și mai puternic. În acest sezon, el a terminat La Liga (campionatul spaniol) cu 21 de goluri și 6 pase decisive în 36 de meciuri.

Unii s-au întrebat chiar dacă nu cumva este efectul bandajului. În orice caz, plecarea lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino în 2018 pare să fi fost de bun augur pentru jucătorul format la Lyon. 

Totuși, după 29 de luni, inclusiv în partida de marți seară de la EURO 2020, câștigată la limită de Franța în fața Germaniei grație unui autogol, Benzema continuă să joace cu bandajul la mâna dreaptă. Marți seară, la Munchen, atacantul francez a și înscris, însă golul a fost anulat pe motiv de offside. 

Oasele degetului s-au sudat într-o poziție vicioasă

În lunile care au urmat după accidentarea sa, Karim Benzema, a consultat de mai multe ori de un specialist american. Oasele degetului s-au sudat între timp într-o poziție vicioasă, iar medicul nu vede nicio soluție de ameliorare a situației fără o intervenție chirurgicală.

Degetul mic al atacantului francez este într-o stare destul de proastă, după cum o atestă o fotografie făcută la Dubai la sfârșitul lui 2019 alături de fotbalista franceză de la FC Barcelona Kheira Hamraoui. În poză se poate vedea o umflătură destul de urâtă a degetului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mai capabil ca niciodată

La antrenamente, Karim Benzema nu își pune niciun fel de protecție în jurul degetului, însă în timpul partidelor da, ceea ce a dat naștere speculațiilor că poate este vorba despre o superstiție. 

Mulți se întreabă dacă decizia luată de Real Madrid și de jucător a fost cea mai bună. Din punct de vedere medical, evident că nu, însă ca sportiv, „KB9” n-a fost niciodată mai puternic.

De la accident, continuă să aibă performanțe remarcabile, în ciuda celor 33 de ani împliniți. În ultimele două sezoane, are 96 de meciuri disputate, 57 de goluri înscrise și 20 de pase decisive. Sunt cifre care îl fac să fie unul dintre cei mai buni atacanți ai momentului, alături de polonezul Robert Lewandowski.

Și sunt rezultate care nu lasă pe nimeni indiferent. Nici măcar pe selecționerul naționalei franceze, Didier Deschamps, care, spre surpriza generală, l-a inclus în lotul pentru EURO 2020, după șase ani de absență. Iar bandajul se pare că i-a purtat noroc din nou în meciul de debut de la campionatul european.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri