CSM București, învinsă de Gyor după ce a condus cu 5 goluri

Data actualizării: Data publicării:
csm

CSM București, deținătoarea trofeului, a fost învinsă de echipa maghiară Gyori Audi ETO KC cu scorul de 27-24 (9-13), vineri seara, într-un meci din Grupa C a Ligii Campionilor la handbal feminin disputat în Sala Polivalentă din Capitală.

csm

ACTUALIZARE 19:40 - Într-o reeditare a finalei Ligii Campionilor din sezonul trecut, deţinătoarea trofeului, CSM Bucureşti, a fost învinsă, vineri, pe teren propriu, de formaţia ungară Gyor ETO, cu scorul de 27-24 (13-9), în a treia partidă din grupa C a competiţiei.

Marcatoarele formaţiei CSM Bucureşti au fost Gullden 4 goluri, Torstensson 4, Ayglon 3, Lobach 3, Brădeanu 2, Martin 2, Manea 2, Vărzaru 1, Niombla 1, Mehmedovici 1, Grubisici 1, iar pentru Gyor, antrenată chiar de selecţionerul României, Martin Ambros, s-au remarcat Bodi 6, Amorim şi Loke, cu câte 5 reuşite, scrie News.ro.

În urma victoriei, Gyor continuă să fie liderul grupei, cu 6 puncte, în timp ce CSM Bucureşti, cu 2, ocupă locul 2, urmată de FC Midtjylland (FCM), tot cu 2, şi Rostov Don, 0 puncte.

FCM şi Rostov Don se vor duela sâmbătă în cadrul etapei a III-a.

În primele două meciuri din grupă, CSM Bucureşti a învins echipa rusă Rostov Don, cu 24-21 (12-10), după care a pierdut în deplasare, cu danezele de la FCM, scor 21-24 (10-9).

Următoarele partide ale grupei C sunt programate astfel: Gyor – CSM Bucureşti (4 noiembrie), FC Midtjylland – Rostov (6 noiembrie), Rostov – CSM Bucureşti (11 noiembrie), FC Midtjylland – Gyor (12 noiembrie), Gyor – Rostov (19 noiembrie) şi CSM Bucureşti - FC Midtjylland (20 noiembrie).

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale, în care se va juca pentru sferturile de finală, iar ulterior pentru Turneul Final Four de la Budapesta, programat în 6-7 mai 2017.

În 2016, CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor, fiind condusă atunci de antrenorul danez Kim Rasmussen, care a preluat ulterior naţionala Ungariei, iar vineri seară acesta a fost prezent la meciul din Capitală.

În 8 mai, CSM s-a impus, la Budapesta, în finala Ligii Campionilor, în faţa formaţiei Gyor ETO, după prelungiri şi aruncări de la 7 metri, cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22, 25-25), iar echipa din Capitală a readus trofeul în România după 52 de ani.


 

DESFĂȘURAREA PARTIDEI, AICI!

Pentru abonații RCS & RDS, LIVE VIDEO AICI!

ACTUALIZARE 18:45 - CSM - Gyor 13-9: Campioana României are un avantaj de patru goluri la pauză, cel mai mare al meciului, dar a ratat două şanse bune de a se desprinde chiar la cinci lungimi. Cristina Vărzaru a reuşit unul dintre cele mai spectaculoase goluri ale partidei, cu un lob superb de pe extremă.


 

La şedinţa de pregătire a participat şi Cristina Vărzaru, incertă pentru derby-ul de astăzi. În plus, Line Jorgensen a început recuperarea după accidentarea de la mână, suferită la naţională, care o ţine departe de parchet cel puţin patru luni.

Cu o victorie în primele două etape din grupa C, jucătoarele lui CSM Bucureşti au cerut ajutorul fanilor, iar meciul se va disputa cu „casa închisă”. În Sala Polivalentă va fi prezent şi antrenorul care le-a adus trofeul Champions League, Kim Rasmussen.

„Toate abia aşteptăm acest meci, mai ales că vom juca în Polivalentă. Am avut o atmosferă superbă cu Rostov şi ne-a ajutat. Sper să jucăm la fel de bine sau chiar mai bine”, a spus Linnea Torstenson, completată de Carmen Martin: „Este una dintre cele mai bune patru echipe din lume, va fi un meci foarte dur, dar nu trebuie să uităm că jucăm acasă şi trebuie să fim la fel de dure cum am fost cu Rostov”.

„Sunt convins că vom juca mai bine decât am făcut-o împotriva lui Midtyjland”, a declarat antrenorul lui CSM Bucureşti, Jakob Vestergaard.

Conduse de selecţionerul României, Ambros Martin, handbalistele de la Gyor au ajuns la Bucureşti cu cel mai bun inter dreapta din lume. Principala marcatoare de la Jocurile Olimpice, Nora Mork, vrea să răzbune eşecul suferit de echipa sa în finala Ligii din sezonul trecut.

„Vrem să fim mai bune decât anul trecut, iar eu sunt foarte bucuroasă că fac parte din acest grup minunat”, a spus Nora Mork, în timp ce Ambros Martin a afirmat: „Ştim că este foarte greu, dar suntem pregătiţi să luptăm, suntem pregătiţi să luăm cele două puncte”.

Gyor a câştigat ambele meciuri din grupă, cu Midtyland şi Rostov Don.

CSM Bucureşti - Gyor este în direct la Digi Sport 1, astăzi, de la ora 18:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri