Meciul istoric dintre Liverpool și Barca a dus Digi Sport 1 în topul audiențelor TV

Data publicării:
Trent Arnold

Digi Sport 1 a fost cel mai urmărit program TV al serii de marți, 7 mai (22:00 – 24:00), pe segmentul public comercial masculin. Pentru a doua oară, în ultima lună, Digi Sport 1 devansează posturile generaliste la audiența în rândul publicului masculin din mediul urban (18 – 49 de ani). Miercuri seară, de la ora 22:00, pe Digi Sport 1 se va afla a doua finalistă a UEFA Champions League, decisă în partida Ajax vs. Tottenham.

Partida dintre Liverpool și Barcelona din returul semifinalelor UEFA Champions League, difuzată în direct marți seară, a așezat Digi Sport 1 în topul audiențelor. Meciul spectaculos, care a adus “cormoranilor” calificarea în a doua finală consecutivă a Ligii Campionilor, a fost cel mai urmărit program de către publicul comercial masculin din mediul urban, în intervalul orar 22:00 - 24:00.

Este a doua oară, în ultima lună, când audiența Digi Sport 1 o depășește pe cea a televiziunilor generaliste, pe segmentul de public masculin tânăr din mediul urban. În medie, aproape 155.000 de bărbați au urmărit victoria fabuloasă a lui Liverpool, în mediul urban, iar la nivel național, returul semifinalei UCL a avut, la Digi Sport, aproape 600.000 de telespectatori.

În ciuda absenţelor lui Mohamed Salah şi Roberto Firmino, echipa lui Jurgen Klopp a reușit performanța istorică de a întoarce rezultatul partidei din tur și a învins cu 4-0 o Barca hipnotizată. În istoria Ligii Campionilor, doar trei echipe au reușit să meargă mai departe după ce au pierdut meciul tur la o diferenţă de cel puţin trei goluri.

Belgianul Divock Origi a deschis scorul pe Anfield după doar şapte minute de joc. Allison a făcut un meci mare şi i-a salvat pe englezi la şuturile lui Messi şi Coutinho, apoi a fost providenţial şi în faţa lui Jordi Alba, în prelungirile primei reprize. La pauză, antrenorul Jurgen Klopp a făcut, probabil, cea mai inspirată schimbare a carierei. L-a introdus pe teren pe Georgino Wijnaldum, iar olandezul a intrat în istorie. În trei minute a egalat, cu o “dublă, scorul din tur. În minutul 79, Alexander Arnold şi Origi i-au înmărmurit pe catalani cu o fază antologică, iar belgianul a marcat pentru 4-0.

Liverpool şi Barcelona s-au mai întâlnit de trei ori în duble eliminatorii, în cupele europene, iar catalanii au fost eliminaţi de fiecare dată, cel mai recent în sezonul 2006 - 2007 din UEFA Champions League. Barca era deţinătoarea trofeului, dar "cormoranii" s-au calificat în sferturi, după ce au câştigat cu 2-1 pe Camp Nou şi au pierdut acasă (0-1).

Digi Sport 1 va difuza în această seară returul celei de-a doua semifinale a UEFA Champions League, care va decide cea de-a doua finalistă a ligii. Partida Ajax vs. Tottenham va fi în direct la Digi Sport 1 de la ora 22:00 și va putea fi urmărită de abonații Digi | RCS & RDS și pe digisport.ro.

Pe lângă marile campionate europene, posturile Digi Sport aduc telespectatorilor din România cele mai importante competiții de fotbal autohtone, Liga 1, Liga 2 și Cupa României, dar și cele mai urmărite competiții de tenis, handbal, baschet, volei și Formula 1. Cupele europene, campionatele mondiale și continentale de handbal, Euroliga de baschet, Liga Campionilor la volei și competițiile de Formula 1 se văd la Digi Sport.

Din Grupul Digi | RCS&RDS mai fac parte posturile de televiziune Digi24, primul post TV ultra HD din România - Digi4K, televiziunea FilmNow (pay tv), televiziunile de documentare Digi World, Digi Animal World, Digi Life, televiziunile muzicale UTV, Music Channel și Hit Music Channel, posturile de radio Pro FM, Digi FM, Chill FM și Dance FM și platforma DigiOnline.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri