Decizie tactică? De ce a mers Halep la Moscova deși era greu de crezut că ar putea juca

Data actualizării: Data publicării:
simona halep

Simona Halep s-a retras de la turneul de la Moscova cu o zi înainte de a debuta în turul doi al turneului. Jucătoarea din Constanța a fost diagnosticată în urmă cu aproximativ două săptămâni cu hernie de disc și potrivit propriilor declarații participarea la Kremlin Cup era incertă. Cu toate astea, ea s-a prezentat în capitala Rusiei, iar motivul ar putea fi unul pur tactic.

simona halep

Jurnaliștii de la sport.ro scriu că Halep ar fi știut tot timpul că nu are șanse să joace în Rusia din cauza accidentării, însă prezența ei la Kremlin Cup a fost o simplă mutare tactică pentru a bloca șansele Carolinei Wozniacki la primul loc în clasamentul WTA.

Prin neparticiparea danezei la Moscova, WTA a anunțat că Halep va încheia anul ca lider pentru al doilea an la rând. Ca să participe la Moscova, Halep a apelat la singurul wild card oferit de organizatori. Wozniacki, în formă dupa victoria de la Beijing, putea să apeleze ea la acel wild card, iar un parcurs bun în capitala Rusiei i-ar fi adus și locul 1 în clasamentul WTA.

Astfel jucătoarea din România i-a blocat danezei accesul la turneul de la Moscova și și-a asigurat locul 1 WTA la finalul anului 2018.

Simona a declarat într-o conferință de presă de la Moscova că este îngrijorată de accidentarea la spate. Halep a dezvăluit că nu este sigură nici participarea ei la Turneul Campioanelor 2018.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri