Un cunoscut vlogger moldovean a fost reținut de poliția Republicii Moldova, după ce a postat pe Tik Tok imagini indecente cu tinere

Data publicării:
politistii moldoveni retin un barbat care sta cu mainile la spate
Captură foto Poliția RM

Vloggerul Dima White care susține că are "Cel mai tare si nebun conținut din Moldova", după cum își descrie chiar el canalul de YouTube, a fost reținut pentru 20 de zile, anunță Poliția Republicii Moldova într-un comunicat de presă.

Acesta publica pe Instagram, Telegram, YouTube și Tik-Tok scene cu caracter sexual, victimele sale nefiind informate că scenele filmate vor fi publicate pe aceste platforme.

În cazul reținerii, Poliția Republicii Moldova face următoarele precizări:

„Dosarul investigat vizează cazul unei adolescente de 17 ani, din nordul republicii, a cărei mamă l-a denunțat, după ce i-a determinat fiica în schimbul sumei de 1500 lei să-și arate sânii goi în fața camerei de luat vederi. Inițial, influencer-ul din Cahul, domiciliat în Chișinău, cu vârsta de 25 de ani, a publicat în primăvara acestui an un anunț pe contul său, în care invita fetele care aveau nevoie de un câștig să-l contacteze. Potrivit informațiilor preliminare, adolescenta a apreciat anunțul cu un „like” (tradus din engleză – „îmi place”) și l-a informat în comentariu că ar vrea să participe într-o filmare. Atunci, bănuitul a contactat-o și au comunicat în acest sens 1-1,5 săptămâni, după care acesta a revenit la propunerea de înregistrare a video a unor scene cu ea. Mai mult, acesta s-a oferit să-i achite călătoria până la Chișinău, precum și i-a oferit un chipiu, pe care i-a cerut să-l poarte în timpul scenei. Prin urmare, așa cum situația financiară a familiei era dificilă, aceasta a acceptat, iar pe mamă a informat-o că pleacă la Chișinău ca să participe la o manifestație.

Filmarea a avut loc într-o pădure din Chișinău, fără ca bănuitul să-i comunice de la bun început că urma să-și ridice maioul, ca să-și arate sânii în fața camerei de luat vederi. Iar atunci când bănuitul i-a dat amănuntele, inițial aceasta a refuzat, dar tânărul a convins-o când i-a reamintit despre faptul că-i va da bani și că înregistrarea va fi partajată doar unui grup restrâns de persoane. În realitate, acesta l-a publicat pe un grup cu peste 16.000 abonați pe aplicația Telegram. Ulterior, o parte din acesta a fost preluat și pe Tik-Tok, iar apoi a fost șters. Înregistrarea video, însă, a fost observată de mătușa adolescentei, care i-a anunțat mama și i-a retrimis și două secvențe ale înregistrării, care la rândul ei a depus denunțul la autorități.”

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale l-a audiat și pe cameraman, în calitate de complice la determinarea minorilor să comită fapte imorale, urmată de răspândirea unor astfel de informații cu caracter sexual.

Autoritățile urmează să investigheze și eventualitatea implicării acestuia în alte episoade infracționale. Poliția din Moldova face și un apel prin care “invită și alte fete ale căror onoare le-ar fi fost înjosită prin faptele celor doi să depună denunțuri la cel mai apropiat sector de Poliție, astfel încât acțiunile acestora să fie cercetate și mai amplu, în vederea tragerii lor la răspundere și prevenirii unor noi episoade infracționale” și publică pe canalul de YouTube un clip cu imagini de la acțiunea prin care Dima White a fost reținut.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri