Video Un tânăr din Craiova a mințit polițiștii că a fost bătut pe stradă și jefuit de 800 de lei. A fost dat de gol de imaginile de pe camere

Data publicării:
amenda politie ID199691_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un tânăr din Craiova riscă să ajungă la închisoare, după ce a mințit că a fost bătut și jefuit de 800 de lei, în plină stradă. În urma anchetei, polițiștii au descoperit că băiatul pierduse, de fapt, toți banii la păcănele și se temea că va fi certat de părinți. 

Pentru a scăpa nepedepsit, tânărul de 18 ani și-a făcut un adevărat scenariu. S-a dus la Poliție și a reclamat că a fost victima unei tâlhării în plină stradă.

"În seara zilei de 15 mai 2023, ora 18.00, poliţiştii au fost sesizaţi de tânăr cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 14:00, în timp ce se afla pe aleea pietonală ce face legătura între bld. Nicolae Romanescu şi strada Dr. N.I. Siseşti, trei persoane necunoscute l-ar fi lovit cu pumnii în zona feţei şi a toracelui, dar pentru care nu doreşte acordarea de îngrijiri medicale. Ulterior, după plecarea celor trei persoane, tânărul ar fi observat că îi pliseşte suma de 800 de lei din buzunarul pantalonilor", se arată în comunicatul IPJ Dolj.

În urma sesizării primite, polițiștii au deschis o anchetă. Așa au aflat că povestea tânărului nu se confirmă și că cei 800 de lei, reclamați ca fiind furați, ar fi fost pierduți, de fapt, la păcănele. Dovadă stau și imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din sala de jocuri, în care băiatul își petrecuse dimineața.

"În fapt, în dimineaţa zilei de 15 mai 2023, tânărul ar fi mers la o sală de jocuri de noroc situată pe bld. Nicolae Titulescu, unde ar fi jucat suma de 800 de lei, sumă pe care a pierdut-o", au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Pentru fapta sa, tânărul este cercetat acum pentru inducere în eroare a organelor judiciare și riscă fie amendă, fie ani grei de închisoare. 

Polițiștii reamintesc:

Conform art. 268 Cod Penal, inducerea în eroare a organelor judiciare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare sau cu amendă:

(1)Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Producerea sau ticluirea de probe nereale, în scopul de a dovedi existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori săvârşirea acesteia de către o anumită persoană, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri