Sari la conținut

Dubla greșeală a oamenilor care au fost atacați de albine

Doi oameni au murit, iar un al treilea a fost la un pas să aibă aceeaşi soartă, după ce au fost atacaţi de mii de albine, într-o localitate din Buzău. Apicultorii au făcut o dublă greşeală - au vrut să mute stupii ziua şi, din neatenţie, i-au răsturnat. Autorităţile au intrat în alertă, iar oamenii din zonă au fost sfătuiţi să rămână în case. Poliţiştii au venit şi ei la faţa locului şi au decis să deschidă un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă.

Dis-de-dimineaţă, cei trei apicultori s-au apucat să mute stupii. Au făcut însă o greşeală ce avea să se dovedească fatală.

„Nu şi-au dat seama că au desfăcut chingile de la maşină. Stupii au căzut din maşină, s-au spart”, a explicat Petrică Mîrzea, primarul comunei Cernătești.

În acel moment, albinele au devenit agresive şi au atacat fulgerător.

„Pe primul au reuşit să-l ducă la spital, dar în drum spre spital a murit. Pe cel de-al doilea, când am venit, l-am găsit decedat lângă maşină, cu mii de înţepături”, a povestit primarul.

Cel de-al treilea bărbat a fost dus de urgenţă la spital, iar medicii au pus rapid diagnosticul: şoc anafilactic.

Între timp, autorităţile au intervenit pentru a înlătura pericolul. La faţa locului au fost chemaţi 12 apicultori, care au primit o misiune extrem de delicată - să mute stupii la marginea satului.

Localnicii se feresc și știu că albinele sunt periculoase.

Apicultorii cu experienţă spun că victimele nu au respectat o regulă esenţială.

Mihai Prahoveanu – apicultor: „În situaţia în care o familie de albine este deranjată în felul acesta, albinele normal că devin agresive. Este ca şi atunci când omului i se sparge o casă. Dacă era noaptea, atunci albina nu vede şi nu-i agresa în felul acesta”.

Pe aceeași temă