Anchetă la Spitalul Județean din Satu Mare. Activitatea din secția aflată în paragină va fi suspendată

Data publicării:
spital satu mare 2

Pentru a ancheta situația de la spitalul din Satu Mare, a fost constituită o comisie dinc are fac parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai conducerii Spitalului Județean și ai Consiliului Județean.

„Din primele evaluări reiese cp secția de medicină internă a Spitalului Județean, care are o structură aprobată de 75 de paturi, funcționează în două corpuri de clădire. La etajul trei, corpul A, unde se află 55 de paturi, care a fost reabilitat în cursul anului 2013 în totalitate și în care sunt condiții igienico-sanitare corespunzătoare, și este corpul B, din care au fost prezentate imaginile apărute în mass media, care nu corespunde condițiilor de igienă”, a explicat Dorina Dragoș Gurea.

„Am găsit spații insalubre, cu mucegai, cu igrasie, supraaglomerat ca și număr de paturi”, a adăugat ea.

Oficialul a adăugat că DSP va emite un act de suspendare a activității în acest corp de clădire până când vor fi finalizate lucrările igienizare care erau prevazute într-un program al spitaluluii pentru 2013.

Dorina Dragoș Gurea a precizat că în respectivul corp de clădire erau internați pacienți doar în situații extreme, când numărul de persoane spitalizate era prea mare, așa cum s-a întâmplat de sarbatori.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că mai multe secții ale spitalului au fost renovate și că se fac în continuare investiții pentru ca tot spitalul să fie renovat până la finalul anului. Adrian Ștef a enumerat, printre secțiile renovate, Cardiologia, Ortopedia, Gastroenterologia, Pediatria și Chirurgia pediatrică.

Șeful CJ a precizat că spitalul funcționează în trei pavilioane - spitalul nou, spitalul vechi în care au fost filmante imaginile și spitalul de boli contagioase.

Din cele 5 etaje am reabilitat 3 nivele integral. Am achizitionat CT, am finalizat la policlinică toată investiția, va fi o policlinică nouă în martie sau aprilie, iar la spitalul vechi, unul din nivele e deja reabilitat. Anul asta continuă investițiile”, a explicat el la Digi24.

El a precizat că secțiile din aripa veche a spitalului, unde au fost filmate imaginile vor fi, de asemenea, renovate, dar că nu au putut fi închise din cauza numărului mare de pacienți din spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri