VIDEO. Ce destinații de vacanță preferă românii din diaspora

Data actualizării: Data publicării:
vama
Ce destinații de vacanță preferă românii din diaspora. Foto: Facebook

Românii care muncesc în vestul Europei se întorc în număr mare să se bucure de concediu pe meleagurile natale. Își vizitează familia rămasă acasă, dar își fac timp și de relaxare. Ce destinații preferă românii din diaspora? Răspunsul, care poate fi și o explicatie pentru aglomerațiile de pe drumurile de la noi, stațiunile montane.

Aici încep vacanțele a mii de români care lucrează sau care și-au întemeiat o familie în străinătate. La punctele de trecere a frontierei. Sunt oameni care se întorc în România după doi ani, din cauza pandemiei. Și dacă tot vin să își viziteze rudele, își petrec și conncediul în țara natală, la munte sau la mare.

-Noi venim din Italia și venim acasă la Brașov. Avem familia acolo. Este tatăl meu, bunicii. Mergem un pic în munți, mergem un pic să vizităm România că soțul meu este italian și îl duc să vadă România.

-Venim de la Milano și mergem la Iași. Mergem în vacanță să vizităm părinții. Nu am fost de doi ani din cauza la COVID. Avem de gând să vizităm castelul Dracula.

-Din Germania venim, în concediu. În Arad locuim și probabil o să vizităm și Maramureș.

Sunt însă și români care vin în țară nu doar pentru a se relaxa, ci și cu gândul de a investi banii pe care i-au câștigat în străinătate. Este și cazul unei familii din Olt, care lucrează de ceva timp în Italia. Cum anul trecut nu au reușit să vină din cauza pandemiei, anul acesta oamenii vor sta în concediu o lună și jumătate.

-Care sunt planurile de concediu? Presupun că familia și...
-Familia și să facem lucrările la case, ca fiecare, nu?
-Să investim banii de îi câștigăm acolo.
-O să mergeți la mare, munte? E ceva plan de relaxare undeva?
-La munte, cred că da.

Încă de la începutul lunii august, mii de români au intrat în țară pe la punctele de frontieră din vest. Cei mai mulți se întorc din Italia, Spania sau Germania.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri