Vremea se schimbă radical în România. Temperaturile vor scădea într-o singură zi şi cu 10 grade Celsius

Data publicării:
Autumn Colours Can Be Seen Throughout The UK
LONDON, UNITED KINGDOM - OCTOBER 24: Early morning sunshine lights autumn leaves on October 24, 2013 in London, England. Fine weather is expected in parts of the United Kingdom today. (Photo by Peter Macdiarmid/Getty Images)

Vremea de vară ne părăseşte, la finalul săptămânii. Meteorologii anunţă că ploile vor traversa ţara şi, într-o singură zi, temperaturile vor scădea chiar şi cu 10 grade Celsius.

Bucuria verii târzii va mai ţine doar mâine, după care, sâmbătă, primii care vor simţi răcirea semnificativă a vremii, vor fi locuitorii din vestul şi nord-vestul ţării. Acolo, cu greu se vor mai depăşi 20 de grade la amiază, va ploua şi va bate vântul. Aceste fenomene se vor muta sâmbătă noaptea şi duminică dimineaţa şi în restul ţării.

Prin urmare, echinocţiul de toamnă va aduce vreme răcoroasă în majoritatea regiunilor.

Citiţi şi:

Un val de ger arctic se revarsă peste Europa. Cât de mult scad temperaturile în săptămânile următoare

Timp de trei săptămâni, temperaturile au crescut zilnic, nefiresc de mult, în toată ţara. Vara târzie va fi înlocuită însă, brusc, cu atmosferă de toamnă, din acest weekend. Temperaturile vor scădea cu 10 grade Celsius într-o singură zi, iar ploile cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului vor traversa ţara, de la vest la est.

Meda Andrei: „Duminică se va răci în toate regiunile şi vor fi maxime între 17 şi 27 degrade Celsius. Săptămâna viitoare, luni, puţin mai cresc valorile termice, pentru ca, din nou, de marţi, să se resimtă o răcire a vremii şi acest lucru se va întâmpla din cauza unui aer rece care, după ce va traversa nord-vestul, nordul, centrul continentului, va ajunge, în cele din urmă şi în zona României.”

În plus, pe timpul nopţii, minimele negative de la altitudini mari vor transforma ploile în lapoviţă sau chiar în ninsoare - fenomene mai rare în prima lună a toamnei, dar nu ieşite din comun.

Medicii avertizează că organismul uman e sensibil la schimbările bruşte de temperatură şi vin cu recomandări.

Elena Tudose, medic: „O dietă alimentară adecvată, mai ales la perioade de frig, lichide calde, evitarea cofeinei şi mai mult ceai, ceai de soc, ceai de ghimbir care are rol de încălzire şi, evident, nu foarte multe băuturi alcoolice

Îmbrăcămintea este foarte bine să fie adaptată, nici foarte strâmtă, nici foarte înfofoliţi copiii, mai ales”.

Pentru sfârşitul lunii septembrie şi începutul lunii octombrie, meteorologii anunţă temperaturi în general potrivite pentru data din calendar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri