Sari la conținut

Accident de muncă la Uzina "R" din Feldioara 

Două femei care lucrau in interiorul unui rezervor de stocare au fost arse de flacăra izbucnita din cauza vaporilor de substanţă inflamabilă pe care o foloseau la întreţinerea recipientului. Imediat, echipajul de prim-ajutor al uzinei a intervenit şI a încercat să stabilizeze victimele, iar un echipaj SMURD şi o Ambulanţă au ajuns la faţa locului. În cazul uneia dintre femei a fost necesar ca medicii să-i inducă starea de comă.

"Este vorba despre două paciente de sex feminin, în jur de 50-60 de ani, cu arsuri din flacără, în jur de 20-30% din suprafaţa corpului", a precizat Cristina Vecerdi - director UPU Braşov 

Ulterior victimele au fost transportate cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

"Acest incident a fost stabilizat rapid, a fost o deflagraţie, o flacără spontană, care nu a cauzat probleme de mediu şi nici activitatea fabricii", declară Marian Rasaliu - director Uzina "R" Feldioara.

Femeile nu erau angajate ale uzinei, ci ale unor societăţi din Bucureşti specializate în lucrări de întreţinere. Inspectoratul Teritorial de Muncă a început o anchetă la locul accidentului.

Uzina "R" a fost construită în anii '70 pentru prelucrarea minereului de uraniu necesar centralei nucleare de la Cernavodă, iar în prezent are aproape 600 de angajaţi şi se află într-un proces de extindere şi modernizare.