Sari la conținut

Urmărire cu focuri de armă

Totul a început în această dimineaţă, în Târgu Secuiesc. Cei patru membri ai grupului au furat cinci mii de lei, din casa unui localnic. Bărbatul a reţinut numărul maşinii şi a sunat la 112. Poliţiştii din judeţul Covasna au început imediat să caute un autoturism albastru, înmatriculat în Bulgaria. L-au găsit în Sfântu Gheorghe, dar şoferul nu a oprit la semnele lor. A urmat o cursă în care un poliţist a tras şapte focuri cu pistolul de serviciu Carpaţi, a schimbat încărcătorul şi a mai tras două focuri. Două din cele nouă gloanţe au lovit maşina urmărită, în portbagaj şi în oglinda laterală din strânga.

"Am auzit, deodată, sirena Poliţiei şi nişte împuşcături. Când am ieşit afară, i-am văzut pe respectivii pe burtă acolo şi Poliţia tot îi ancheta", spune un localnic.

"Împuşcături şi sirena. Am fugit la poartă şi, când am ajuns noi la poartă, deja îl trăsese pe şofer jos, era culcat şi ţipa la el: <<Cătuşele! Colega, cătuşe, colega, cătuşe!>>", spune alt localnic.

Fugarii au aruncat pe geamul maşinii o parte a banilor şi au reuşit să treacă inclusiv de un baraj al Poliţiei, pe DN11, la limita judeţelor Covasna şi Braşov. N-au mai parcurs, însă, nici un kilometru şi au fost opriţi.

"Având în vedere faptul că persoanele care se aflau în maşină nu au oprit la semnalele agenţilor de Poliţie, au fost executate focuri de armă, atât în plan vertical cât şi înspre pneurile autovehiculului, pentru ca acesta să poată fi oprit, ceea ce s-a şi reuşit, pe raza localităţii Lunca Câlnicului", agent principal Nicoleta Marin, purtător de cuvânt IPJ Covasna.

Doi bărbaţi şi o femeie din autoturism, cu vârste între 29 şi 38 de ani, au fost prinşi de poliţiştii urmăritori. O altă femeie a reuşit să fugă, sărind gardul în curtea unui localnic.

"Eu eram în curte, alegeam nişte cartofi. Şi-apăi vine nevasta din spate şi a zis <<Neluţu, cine-i aia brunetă, în spate, acolo?>> Şi m-am dus şi-am întrebat-o <<Da ce, pe cine căutaţi?>> Zice <<A avut bărbată-meu accident cu maşina>>", spune un localnic.

"Imediat după blocarea autoturismului, una din suspecte a deschis portiera, a fugit şi s-a făcut nevăzută în localitatea Lunca Câlnicului. Poliţiştii folosesc un câine special dresat pentru urmă, pentru a da de urma suspectei",Claudiu Loghin, reporter Digi24.

Anchetatorii din Covasna au stabilit că fugarii sunt din judeţul Prahova şi au recuperat o parte a banilor furaţi din Târgu Secuiesc. Poliţiştii din Braşov şi Covasna sunt pe urmele pasagerei care a reuşit să scape, în această dimneaţă, de urmărire.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Mihai Stan