Bobotează cu îmbrânceli. 10.000 de credincioşi s-au îmbulzit la butoaiele cu apă sfinţită

Data publicării:
agheazma inghesuiala1

 

În fiecare an, de bobotează se dau aceleaşi lupte pentru aghiazmă. Credincioşii uită de evlavie şi după slujbă se îngrămădesc la butoaiele cu apă sfinţită.

Cei peste 200 de jandarmi au ţinut cu greu piept celor peste 10 mii de credincişii care s-au îmbulzit să ia apă sifinţită. Oamenii legii i-au îndemnat pe enoriaşi să se deplaseze în locurile mai puţin aglomerate, dar sfaturile lor nu au fost ascultate.

În timp ce enoriaşii îşi dădeau coate în faţa butoaielor cu aghiazmă, arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a plecat în largul mării cu o şalupă, ca să arunce crucile de lemn în apă. 40 de tineri curajoşi s-au înscris în cursă pentru recuperarea lor, însă puţin peste 20 dintre ei au avut curaj, până la urmă, să înfrunte valurile.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: "Noi nădăjduim că cei care au luat crucile vor simti bucuria în suflet căci s-au unit cu crucea lui Hristos". 

Cei trei voluntari care au recuperat crucile sunt scafandri profesionişti, angajați ai Forțelor Navale și ai Poliției de Frontieră. Unul dintre ei s-a aruncat cinci ani la rând ca să prindă crucea şi abia acum a reuşit.

Boboteaza s-a încheiat cu o procesiune prin urbe. Reprezentanţii Arhiepiscopiei au plecat cu şase care trase de boi, prin oraş, pentru a împărţi aghiazmă credincioşilor.


Reporter: Marieta Iorga
Operator: Cristi Caciauna>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri