Inundaţii la Topalu: 14 case au fost distruse şi mai multe podeţe, puse la pământ

Data publicării:
inundatii digi

Update:

Autorităţile locale au evaluat pagubele produse de inundaţiile de azi noapte. 14 case şi 8 gospodării au fost inundate, iar 3 podeţe de pe drumurile comunale şi unul de pe drumul judeţean au fost afectate.

Pagubele se ridică la aproximativ 1.500.000 de lei. Aceste date sunt provizorii, cifrele finale urmând să fie furnizate după ce va fi făcută o evaluare şi de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Viitura a făcut prăpăd în comună

Viitura venită de pe dealurile din apropiere a pus la pământ grajdul animalelor, a inundat culturile şi a intrat în casele oamenilor, unde a distrus tot ce a prins în cale.

Au fost precipitaţii de peste 100 de litri pe metru pătrat, iar viitura creeată a schimbat complet faţa localităţii. Zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini, au fost distruse două podeţe, în timp ce asfaltul pe de porţiuni importante de drum a fost luat de ape.

"Sunt două preluări de ape pluviale: Valea Tătarului şi Valea Muţiţuilui unde apa a depăşit de trei metri înălţime şi ne-au inundat în jur de 12-14 gospodării inclusiv casele oamenilor", a declarat Gheorghe Murat, primarul comunei Topalu. 

Autorităţile locale urmează să facă o evaluare exactă a pagubelor produse de cea mai puternică ploaie pe care au văzut-o vreodată.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Alexandru Şerbănescu

Editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri