Producătorii de pepeni din Dăbuleni, datori la bănci   

Data publicării:
041113 PEPENI DABULENI

Producătorii de pepeni din Dăbuleni sunt datori la bănci. Au făcut credite pentru a investi în producţia de pepeni, însă pentru că preţul a fost unul foarte mic, nu au avut profit şi astfel nu au reuşit să acopere cheltuielile. Acum au rămas cu rate la unităţile bancare şi nu cred că le vor achita nici anul viitor dacă preţul pepenilor va fi la fel de scăzut.

Valerică Cazacu are 64 de ani şi în ultimii 25 de ani a trăit doar din banii câştigaţi din cultivarea pepenilor. În acest an a vrut să dea lovitura şi să se extindă. A făcut un împrumut de 15.000 lei la bancă. Odată ce a obţinut banii s-a apucat de treabă. A cultivat pepeni verzi pe o suprafaţă de 2,5 hectare şi a obţinut o producţie de 100 de tone.

În situaţia lui Valerică Cazacu mai sunt şi alţi producători de pepeni din Dăbuleni. Oamenii se gândesc dacă vor mai continua să cultive pepeni, pentru că afacerea nu este profitabilă.

În oraşul Dăbuleni există 2.000 de producători de pepeni. În acest an, producţia a fost de 50 de tone la hectar, iar kilogramul de pepeni s-a vândut cu 20 de bani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri