Calendarul admiterii la liceu

Data publicării:
ELEVI EVAL NATIONALA

Prima etapă a repartizării computerizate are loc în perioada 4-8 iulie. În cele 5 zile, absolvenții însoțiți de părinți pot completa, la școlile unde au învățat, fișele cu opțiuni. Totul se petrece sub îndrumarea atentă a cadrelor didactice.

Înainte de a-și alege liceul dorit, elevii trebuie să completeze datele personale. Pe fișă vor fi trecute numele, codul numeric personal, data nașterii și școala absolvită. Apoi candidații vor completa media anilor de gimnaziu și nota obținută la evaluarea națională, care va reprezenta 75% din media finală.

Prima etapă de înscriere la liceu

- 4 - 8 iulie
- media finală - 75% media evaluare națională
- 25% media anilor de gimnaziu

Ultimul pas este alegerea liceului dorit. Fiecare unitate de învățământ are un cod, iar candidatul trebuie să treacă pe fișă mai multe licee, în ordinea preferințelor. La final, fișa este semnată de elev, părinte și diriginte apoi este introdusă în baza de date a Ministerului Educației.

Rezultatele primei etape vor fi afișate pe 16 iulie, iar cei care nu au fost repartizați la niciun liceu se pot înscrie, din nou, în celelalte două etape de admitere care vor avea loc în lunile iulie și august.

Etape de înscriere

16 - 21 iulie - a doua etapă
1 august - 8 septembrie - a treia etapă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri