Educaţie cu bătaia într-o şcoală din Iaşi. Un copil spune că a fost bătut de profesor până a leşinat 

Data publicării:
maini ele

Băiatul a fost adus acasă luni de către un coleg de clasă pentru că se simţea rău. Acesta le-a povestit părinţilor că a fost lovit de dirigintă. Profesoara ar fi intrat în sala de clasă, unde elevii erau singuri. Deranjat de faptul că elevul o ignora, l-a lovit în repetate rânduri cu nişte coli făcute sul.

"Lovitura în spate, a doua, nu a mai simţit-o că el a spus că în momentul în care l-a lovit în cap a ameţit, s-a sprijinit şi a căzut în bancă," povesteşte tatăl băiatului. 

Diriginta susţine însă că abia l-a atins: "Nu l-am lovit la cap.- Dar aţi dat în el? (rep) - Cu o coală de hârtie pe spate."

Părinţii şi fratele băiatului susţin că elevii sunt bătuţi frecvent de profesori.

"Aici sunt învăţaţi cu ghioaga, de când eram şi noi copii aici se bătea cu steagul, domnule," spune mama copilului.

"Am fost şi eu bătut de atâtea ori, îţi dădea castane, îţi dădea peste cap cu palmele," povesteşte fratele băiatului agresat.

Părinţii au depus plângere la Poliţie. "Sunt purtate discuţii şi sunt audiate persoanele care au fost implicate în acest eveniment, precum şi alte persoane care ar putea da relaţii în legătură cu acest incident," a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi. 

Cazul a intrat şi în atenţia inspectorilor şcolari. Doi reprezentanţi fac acum cercetări la şcoala din Brădiceşti.

"Va fi anchetă disciplinară pentru doamna profesor. Pentru doamna director vom vedea dacă este cazul," a declarat  Bogdan Bârzoi, inspector general adjunct.

"Este vorba despre o practică antipedagogică. Nu găsim nicio scuză doamnei profesor pentru ieşirea pe care a avut-o," a adăugat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Conducerea şcolii a refuzat să comenteze situaţia. Băiatul în vârstă de 13 ani este în afara oricărui pericol. Tamara Solange Roşu, şef UPU la Spitalul de Pediatrie Iaşi: "A ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului nostru cu dureri doar la nivelul locului de traumă, dar fără mărci traumatice. A fost investigat din punct de vedere neurochirugical, probe biologice, iar în prezent este internat pentru supraveghere de specialitate."

Dacă se va dovedi că dascălul a lovit elevul, riscă să-i fie desfăcut contractul de muncă.

Psihologul Mihaela Ghircoiaş a oferit în exclusivitate pentru Digi24 Iaşi explicaţii pentru comportamentul violent al profesorului dar şi repercursiunile asupra elevului: 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri