SUCEAVA. Cinci oameni de afaceri, anchetați de belgieni pentru furt de utilaje în valoare de un milion de euro

Data publicării:
UTILAJE SUCEAVA

Anchetatori din Belgia împreună cu polițiștii suceveni au percheziționat locuințele a cinci oameni de afaceri din localitățile Frătăuții Vechi, Volovăț, Milișăuți și Măneuți. Oamenii sunt suspectați că ar fi furat utilaje din Belgia în perioada 2007-2008.

„Un grup infracțional specializat în furturi de utilaje de mare tonaj format din 4-5 cetățeni români a acționat pe raza regiunii Bruges de unde au sustras, conform autorităților belgiene, cel puțin 12 vehicole și utilaje grele,” a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Potrivit anchetatorilor, hoții furau utilajele din Belgia și le transportau cu tiruri sigilate, iar la vamă declarau că au altă încărcătură.  Utilajele ajungeau apoi în ateliere din România, unde le erau șterse seriile de indentificare și seriile de pe motoare iar apoi ajungeau fie pe piață fie erau date spre închiriere firmelor de construcții.

Prețul unui utilaj ajungea și la 60 000 de euro. În total, românii au reușit să fure 200 de utilaje. Unele dintre ele au fost descoperite.

„S-au găsit mai multe vehicle care erau urmărite, care au și fost indisponibilizate. Au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, de asemenea mai multe facturi și înscrisuri,” a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Oamenii aveau chiar acasă unele dintre utilajele destinate închirierii. Mai mult, anchetatorii au mai găsit și alte bunuri furate din Belgia, printre care și schele profesionale.

Cercetările au fost extinse și în Botosani și Iași la trei firme care ar fi inchiriat din utilajele furate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri