Un administrator de bloc a furat, în 10 ani, de la locatari aproape un milion de euro

Data publicării:
BLOC IASI

De aproximativ o lună nimeni nu mai știe nimic de administratorul bănuit că ar fi plecat cu banii strânși de la locatari. Cele mai multe persoane în această situație sunt în cartierul Alexandru cel Bun din Iași, la asociația de proprietari Olimp, unde sunt înscrise peste 500 de apartamente. Cu toate că cei mai mulţi locatari își plătesc la zi facturile la întreținere, în ultima jumătate de an, oamenii au rămas fără apă de mai multe ori, chiar și câte 10 zile.

Oamenii stau acum cu teama că ar putea fi nevoiți să plătească din nou facturile deja achitate pentru a nu rămâne fără utilități în plină iarnă. Nimeni nu a reușit să stea de vorbă cu fostul administrator iar mama femeii susține că nu știe nimic de fiica sa.

"Din documentele care au parvenit la locatari au constata că banii nu ajungeau la furnizorul de utiliăți și sunt aproape 12 miliarde de lei, deci un milion de euro la paroape toate asociațiile de proprietari," a declarat Dumitru Bucur, președintele Grupului de Asociații de Proprietari Iași.

Reprezentanții Primăriei Iași, unde există un serviciu de control al asociațiilor de proprietari, recunosc că în ultimii 10 ani asociațiile respective nu au fost verificate.

"La Olimp am avut sesizări și am verificat dar la ultimele luni de plată iar la celelalte asociații eu nu țin minte să fi verificat," a declarat Ionică Ciobanu, șeful Serviciului de Control Urbanism Primăria Iași. 

Administrarea celor 4 asociații de proprietari a fost preluată de o firmă privată care trebuie să stabilească prejudiciul exact și, împreună cu autoritățile locale, să găsească o variantă pentru a rezolva problema locatarilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri