Fonduri reduse pentru îngrijirea bătrânilor

Data publicării:
batrani

Căminul Sfântul Martin este cea mai veche instituţie din Oradea specializată în îngrijirea persoanelor vârstnice. Este administrată de Asociaţia Caritas Catolica, a cărei conducere a aflat că anul acesta a fost diminuată semnificativ subvenţia primită de la bugetul Ministerului Muncii.

Sincron: Károly Kiss - directorul executiv al Asociaţiei Caritas Catolica Oradea
TC IN 00.04.27
Anul trecut în 2013 am primit aproximativ 200 de mii de la bugetul guvernului, iar anul acesta a fost aprobată aproximativ 150 de mii.
TC OUT 00.04.42

Sincron Felix Cozma - directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bihor
TC IN 00.00.26
Au fost câteva cazuri la nivelul judeţului Bihor de furnizori de servicii sociale care în 2014 nu vor beneficia deloc sau vor beneficia de sume mai mici la capitolul subvenţii primite de la Ministerul Muncii.
TC OUT 00.00.43

Decizia tăierii subvenţiilor a fost luată la nivel central şi înseamnă că în acest an statul va acorda pentru fiecare locatar al căminului o subvenţie de puţin peste 200 de lei pe lună, în loc de 250 de lei, ca până acum. Ca asistaţii să nu simtă că se strânge cureaua, conducerea asociaţiei este obligată să taie bonurile de masă ale angajaţilor şi să nu le mărească salariile.

Sincron: Károly Kiss - directorul executiv al Asociaţiei Caritas Catolica Oradea
TC IN 00.04.58
Calitatea serviciilor nu poate fi mai rău decât până acum, deci de suferit vor fi angajaţii mai mult, şi nu putem extinde serviciile cum am dori noi.
TC OUT 00.05.11

Sincron Andrea Greabu - asistent social
TC IN 00.12.55
De 2 ani nu am primit mărire de salariu, nici bonuri de masă nu primim şi aşa ni se pare că nici în acest an nu vom primi.
TC OUT 00.13.04

Pentru organizaţiile sociale din Bihor Ministerul Muncii a aprobat pentru acest an fonduri cu aproape 250 de mii de lei mai mici decât anul trecut.

reporter: Edina Szomoru
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri