Spargeri de mașini și furturi din firme și de pe șantiere - „palmaresul” a patru tineri prinși de polițiștii orădeni

Data actualizării: Data publicării:
politie

Patru tineri cu vârste cuprinse între 19 și 26 de ani, din Oradea și două comune din Bihor, sunt cercetați de polițiști pentru mai multe spargeri pe care le-au dat în vara și toamna anului trecut, în reședința de județ. Au fost nu mai puțin de 19 infracțiuni, au contabilizat anchetatorii care au recuperat o parte din prejudiciul de 85.000 de lei provocat de suspecți. Tineri au furat din case, sedii de firme, din vehicule și de pe șantiere.

Datele strânse de investigatori arată că grupul celor patru tineri a acționat între lunile iunie și noiembrie 2018. Ar fi dat atunci nu mai puțin de 19 spargeri, spun polițiștii.

„Atât pe timp de zi, cât și noaptea, ar fi sustras acumulatori auto, combustibil și componente auto de pe mai multe autotrenuri și autoturisme parcate pe raza municipiului Oradea. Cei patru sunt bănuiți de polițiștii orădeni și că ar fi pătruns în curtea unor societăți comerciale din Oradea și, prin efracție, ar fi sustras din containere diverse unelte, jante și alte bunuri”, a transmis comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliției Bihor.

Acestor fapte li se adaugă furtul, în aceeași perioadă, de scule, unelte și aparatură electrică de pe șantierul unor case în construcție, din Oradea. Prejudiciul total este estimat la aproximativ 85.000 de lei și a fost recuperat parțial de polițiști.

Cei patru suspecți au fost reținuți, iar vineri Parchetul local Oradea a cerut judecătorilor arestarea tinerilor.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri