Confortul dictează pe piaţa chiriilor. Timișorenii preferă să închirieze un apartament într-un bloc recent construit

Data publicării:
confort prima

Aparat de aer condiționat, rulourile sunt cu acționare electrică, mobilierul este nou, iar prețul de închiriere care include și un loc de parcare privat este de 300 euro”. Deși pentru unii pare un preț piperat pentru un apartament cu o cameră, nu sunt puțini cei care sunt în căutarea unei astfel de chirii. Agenții imobiliari susțin că, în general, chiriașii își doresc apartamente la cheie, cu un confort cât mai ridicat.

”Pot să spun că există o listă de așteptare, nu neaparat pentru acest gen de apartament cu o cameră, ci în special pentru apartamentele din imobilele nou-construite”, afirmă Ioan Bălan, agent imobiliar.

Explicația este că cele mai multe locuinţe sunt închiriate pe o perioadă de la doi la cinci ani, ceea ce face ca ofertele să fie rare, mai ales că, în Timișoara, ansamblurile de blocuri ridicare recent pot fi numărate pe degete. Așa se face că în funcție de suprafață și de numărul de camere, chiria unui apartament dintr-un imobil nou costă între 300 și 380 euro. Însă, dotările sunt multiple.

Pe lângă confort, avantajul apartamentelor nou-costruite este siguranța, dată și de intefoanele dotate cu camere video. În acest fel, puteți fi sigur că permiteți accesul în bloc doar persoanelor pe care într-adevăr le cunoașteți.

Pe piaţa chiriilor, ianuarie este cunoscută drept luna reducerilor. În Timişoara, însă, doar proprietarii ce dețin apartamente în imobile vechi au mai lăsat din preţuri.

”Referitor la apartamentele din blocurile vechi există în piață o scădere a prețului, în primul rând datorită cererii. Atâta timp cât nu este cerere pentru imobilele de acest tip, evident că prețul coboară”, spune Ioan Bălan.

Când vine vorba de apartamente în blocuri vechi, zonele centrale rămân cele mai căutate, susțin agenții imobiliari.

Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri