Timişoara îşi comemorează eroii căzuţi în Decembrie 1989

Data publicării:
candele pentru eroi 14

La Opera Română din Timișoara au fost expuse peste 50 de picturi ale elevilor de la Liceul de Arte Plastice, punând în evidență în evidență cum se vede Revoluția prin ochii copiilor. 

Comemorarea celor 24 de ani de la Revoluţie s-a transformat în discuţii aprinse la Primăria Timişoara, acolo unde revoluţionarii au refuzat să intre în sala de consiliu. Totul, după ce au aflat că Primăria le acordă titlul de cetăţeni de onoare post mortem militarilor căzuţi în teatrele de operaţii. Revoluționarii au fost convinși de primarul Nicolae Robu să intre în sală, însă huiduielile au continuat. 12 revoluționari au cerut apoi cuvântul în ședința de plen! Revoluționarii au fost supărați că niciun luptător pentru libertate din Timișoara nu a primit acest titlu.

candele pentru eroi 01
candele pentru eroi 01


Revoluționari, timișoreni aflați în trecere prin Piața Victoriei, dar și primarul orașului Nicolae Robu, viceprimarul Dan Diaconu și președintele CJT Titu Bojin au luat parte, luni seara, la aprinderea unor candele, în formă de cruce, în memoria victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989. 

Împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989 înseamnă pentru Timişoara un program complex de evenimente, pregătit de asociaţiile de revoluţionari în colaborare cu municipalitatea. Vor avea loc expoziții, lansări de carte, proiecţii de filme, pelerinaje, dezbateri, slujbe religioase şi depuneri de coroane în memoria  eroilor martiri care s-au jertifit pentru libertate.

Reporter: Sorina Covlea
Editor web: Călin Țenche 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri