AUR, noi afirmații scandaloase: Istoria Holocaustului, o tema minoră. Muraru: Partidul extremist a depășit cadrul legal

Data actualizării: Data publicării:
george simion si claudiu tarziu
George Simion și Claudiu Târziu. FOTO: INQUAM PHOTOS - Ilona Andrei

Liderii AUR au transmis, luni, un comunicat de presă în care au afirmat, printre altele, că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă „teme minore” care „au fost ridicate la rangul de materii”, în ceea ce califică a fi drept o „acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”. Deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentantul Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului, a reacționat afirmând că „declarația partidului extremist demonstrează fără echivoc că această formațiune a depășit demult cadrul legal în care funcționează”.

Într-un comunicat de presă intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze”, adresat ministrului Educației , Sorin Cîmpeanu, liderii AUR au afirmat, printre altele, că Educația sexuală sau Istoria Holocaustului sunt „teme minore” ridicate la rangul de materii școlare.

„Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională.

Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze! Adevărata educaţie este educaţia clasică, cea care formează cetăţeni conştienţi de drepturile şi responsabilităţile lor, de cultura, istoria şi originile lor”, se arată în comunicatul partidului AUR.

Alexandru Muraru: AUR a depășit cadrul legal

Deputatul PNL Alexandru Muraru a reacționat la comunicatul AUR, afirmând că negarea Holocaustului este o infracțiune și nu este pentru prima dată când reprezentanții partidului „atacă simbolurile democrației”.

„AUR continuă să nege și să relativizeze Holocaustul sub diverse forme. Declarația de astăzi a partidului extremist AUR, prin reprezentanții săi, promotori ai ideilor și concepțiilor neo-legionarismului și ai revizionismului naționalist, demonstrează fără echivoc că această formațiune a depășit demult cadrul legal în care funcționează.

O lege adoptată de Parlamentul României cu o largă majoritate de voturi pentru introducerea unei discipline esențiale în formarea civică a viitorilor adulți despre Holocaust și istoria minorității evreiești, este contestată sub forma unei negări a Holocaustului, ceea ce este, desigur infracțiune.

AUR a elogiat criminali de război de la tribuna Parlamentului, a ultragiat prin simboluri memoria victimelor Holocaustului, iar reprezentanții săi produc frecvent în mediul online și public declarații cu tentă antisemită sau care neagă sau distorsionează Holocaustul.

La atacul asupra Parlamentului, de acum două săptămâni, reprezentanții și adepții AUR au desenat semnul zvasticii pe steagul UE în curtea Parlamentului, un atac la simbolurile democrației.

Toate acestea sunt monitorizate și transmise autorităților care adună probe împotriva unui partid extremist.

România are datoria de a apăra memoria victimelor Holocaustului, avem instrumente, instituții și voință politică pentru a duce la bun sfârșit această misiune”, a transmis, luni, Alexandru Muraru.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri