Autorul luării de ostatici de la sinagoga din Texas, investigat de MI5 în 2020. Malik Faisal Akram nu a fost considerat amenințare

Data actualizării: Data publicării:
Colleyville sua politie
Forţele de ordine americane au purtat câteva ore negocieri cu un bărbat înarmat care a ținut ostatici patru persoane într-o sinagogă din Texas. Foto: Profimedia Images

Cetățeanul britanic de origine pakistaneză care a fost ucis după ce a luat mai mulți ostatici într-o sinagogă din Texas fusese investigat de serviciul secret britanic MI5 ca posibilă amenințare teroristă în 2020, scrie marți The Guardian, citând surse guvernamentale.  

Servicul britanic de informații a închis investigația, după ce ce ofițerii de intelligence au ajuns la concluzia că Malik Faisal Akram nu reprezintă o amenințare. Ca urmare, acesta a putut călători liber în Statele Unite, unde și-a cumpărat o armă.

Investigația a avut loc „în a doua jumătate a anului 2020” și, odată ce a fost încheiată, Akram nu a mai fost un subiect de interes pentru MI5 și, de asemenea, se pare că niciun fel de informații nu au fost comunicate autorităților americane înainte de atacul de la sinagogă.

Aceste dezvăluiri reprezintă o palmă pentru MI5, care se mândrește cu relații foarte strânse cu partenerii americani, mai scrie Reuters.

Malik Faisal Akram, 44 de ani, a fost ucis sâmbăta trecută, după o luare de ostatici la sinagoga Congregation Beth Israel din Dallas, Texas. Toți cei patru ostatici au scăpat cu viață, după o intervenție care a durat 11 ore.

Ulterior, președintele Joe Biden a catalogat atacul de la sinagogă drept un act terorist, spunând că autorul a avut revendicări.

Poliţia britanică antitero a arestat doi tineri a doua zi după incident.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri