Cod portocaliu de vreme rea în 33 de județe. Prognoză meteo specială pentru București

Data actualizării: Data publicării:
Severe Storm hits Sydney
Foto: Guliver/GettyImages

ANM a emis marți dimineață o avertizare cod portocaliu de vreme rea, în 33 de județe, valabilă până diseară. De asemenea, prognoza meteo specială pentru București arată că vremea va fi dominată de ploi și vijelii în zilele următoare.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că marți între orele 12:00 – 23:00, în Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și local în Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp.

Vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70...80 km/h), vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

Județele vizate sunt: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău și Olt.

Pe lângă această avertizare, era în vigoare și un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină în toată țara, începând din această dimineață și până joi dimineață, la ora 10:00.

Prognoză meteo specială pentru București: Ploi, vijelii și grindină

Până joi dimineața, în Capitală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, posibil, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă ce se vor acumula îndeosebi în intervale scurte de timp, vor depăși 15...20 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 26 de grade, iar cele minime între 15 și 17 grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri