Cum se construieşte o țară? Imagini inedite cu un viaduct inutil, Catedrala Neamului și locuințele României moderne

Data actualizării: Data publicării:
catedrala mantuirii neamului

Educaţie, cultură, sănătate, construcţie. Sunt doar patru dintre pilonii pe care se clădeşte orice ţară. Proiectul Digi 24 „100 de ani de viitor” vă oferă un documentar realizat de Claudiu Pândaru şi Mihai Dragolea despre cum a fost construită România în ultimii 100 de ani şi despre ce ne mai trebuie pentru următorii 100. Urmează imagini inedite cu una dintre cele mai mari construcţii de infrastructură, un viaduct de aproape doi kilometri, ce nu poate fi utilizat. Ne vom plimba apoi prin Catedrala Mântuirii Neamului şi vom afla cum a evoluat spaţiul de locuit în România modernă.

Noi episoade ale documentarului realizat de Claudiu Pândaru și Mihai Dragolea sunt difuzate în fiecare vineri, în jurnalul orei 19:00, la Digi24.

La 100 de ani de la marea Unire ne îndreptăm atenția și asupra celor care fac, de fapt, România - oamenii ei. Cei care, prin ceea ce fac, poartă în toată lumea renumele țării lor și le arată tuturor că România nu înseamnă cerșetori, dictatură sau Dracula. Eroi, oameni de geniu sau români simpli, necunoscuţi care îşi iubesc ţara cu fiecare picătură din fiinţa lor. Câte o poveste pentru fiecare an care s-a scurs de la 1 decembrie 1918 și până acum. Vi le prezentăm, de-a lungul acestei luni, la Digi24.

Citiți și: 

Oamenii României. Rugămintea pentru politicieni a unui veteran de război în vârstă de 95 de ani

Oamenii României. Răzvan Florea, pe podiumul Olimpiadei şi 100 de titluri naționale la înot

Ce s-a întâmplat cu românul care a inventat bicicleta electrică, în anii 70

Casa Share. Povestea tânărului care ridică de la zero locuinţe pentru copiii sărmani

Iar pentru a afla cum s-a făcut Unirea de la 1918 și cine erau oamenii excepționali ai României în urmă cu 100 de ani, vă invităm să urmăriți materialele realizate de jurnalistul Digi24 Elena Vijulie. Le puteți urmări aici: Centenar - 100 de ani de viitor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri