Rectorii a 7 mari universități din București cer clarificări cu privire la suspendarea cursurilor

Data publicării:
studenti - GettyImages - 10 iulie 2015
Foto: GettyImages

Rectorii a șapte universități publice din București solicită, prin scrisori comune, Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și Ministerului Educației clarificări privind oportunitatea suspendării cursurilor „față în față” , potrivit unui comunicat de presă.

Rectorii instituțiilor de învățământ superior care su semnat scrisoarea sunt Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rector Academia de Studii Economice din București, Prof. univ. dr. Marian Preda, Rector Universitatea din București, Conf. univ. dr. Liviu Lucaci, Rector Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale” din București, Prof. univ. dr. Diana Asinefta Moș, Universitatea Națională de Muzică din București, Mihnea Cosmin Costoiu, Rector Universitatea Politehnică din București, Prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, Rector Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Văcăreanu, Rector Universitatea Tehnică de Construcții din București.

Semnatarii solicită „un punct de vedere legat de oportunitatea întreruperii cursurilor în universitățile din Municipiul București având în vedere atât siguranța tuturor membrilor din comunitatea universitară, cât și armonizarea cu măsurile din zona de învățământ preuniversitar,” potrivit Mediafax.

De asemenea, reprezentanții celor șapte universități solicită Comitetului și o estimare cu privire la durata sistării cursurilor și la data optimă de reluare a acestora.

Nu în ultimul rând, aceleași clarificări sunt solicitate și Ministerului Educației și Cercetării într-o scrisoare comună semnată de cei șapte rectori.

„Menționăm că, în situația suspendării cursurilor, universitățile noastre vor asigura pentru studenții lor activități didactice în regim online, iar serviciile administrative ale universităților vor funcționa în continuare”, se arată în scrisoarea transmisă Ministerului Educației și Cercetării.

Rectorii mai spun că siguranța studenților, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar este pe primul plan și că, în funcție de evoluția situației și de deciziile autorităților centrale, vor fi adoptate toate măsurile care se impun.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri