Elon Musk a vândut acțiuni Tesla de aproape 7 miliarde de dolari pentru cazul în care ar fi obligat să cumpere Twitter

Data actualizării: Data publicării:
elon musk portret cu mainile la barbie din profil
Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX. FOTO: Profimedia Images

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de 6,9 miliarde de dolari, bani despre care spune că ar putea fi folosiți pentru a finanța posibila achiziție a Twitter, în cazul în care pierde bătălia juridică cu platforma socială și va fi obligat să onoreze acordul de achiziționare, relatează Reuters.

„În cazul (sper că încă puțin probabil) în care Twitter mă forțează să finalizeze achiziția, iar partenerii de capital nu își respectă obligațiile, este important să evităm situația unei vânzări de urgență din acțiunile Tesla”, a spus Musk, într-un mesaj pe Twitter, marți eară.

La începutul lunii iulie, Musk a anunțat că renunță la achiziția planificată a rețelei sociale, pentru care ajunsese la un acord în 25 aprilie. Miliardarul urma să cumpere rețeaua socială pentru 44 de miliarde de dolari.

Twitter l-a dat în judecată pe Musk, ulterior, cu intenția de a-l forța să încheie tranzacția și respingând acuzațiile că l-a indus în eroare cu privire la numărul de conturi false pe platforma socială.

Cele două părți vor merge în judecată în data de 17 octombrie.

Musk a spus că nu va mai face vânzări de acțiuni Tesla și a spus că le va recumpăra pe cele deja vândute dacă câștigă procesul cu Twitter.

Cel mai bogat om de pe planetă, Musk a mai vândut acțiuni Tesla în valoare de 8,5 miliarde în aprilie. Conform calculelor Reuters, el deține, în prezent, 155,04 milioane de acțiuni, adică puțin sub 15%.

Musk a sugerat, de asemenea, marți, că ar putea să-și deschidă propria rețea socială.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri