Activitatea de taximetrie de la Gara de Nord va fi administrată de Meridian Taxi. Amenajarea staţiei va dura două luni

Data publicării:
meridian-taxi-mercador

Condiţiile impuse de CFR Călători pentru câştigarea licitaţiei privind realizarea activităţii de taxi în zona Gării de Nord au avut ca rezultat atragerea unei singure companii, care a depus documentaţia completă.

„Din punct de vedere financiar, costurile sunt foarte grele şi cred că condiţiile contractuale pe care le-au văzut ceilalţi competitori i-au determinat să facă un simplu calcul economic şi să spună că nu merită”, crede Lucian Marin, directorul executiv al companiei Meridian Taxi.

De altfel, reprezentantul firmei susţine că nu se aşteaptă să facă profit din acest contract. „Nu ne vom recupera investiţia într-uhn an de zile. Pur şi simplu investim în capitalul de imagine”, a mai spus Lucian Marin, care a adăugat că şi alte companii care îndeplinesc anumite condiţii de calitate îşi vor putea desfăşura activitatea la Gara de Nord.

În prezent, aici operează taximetre care au un tarif de 3,50 de lei pe kilometru. În maximum două luni, proiectul de reamenajare a staţiei de taximetre din Gara de Nord va fi finalizat. Vor fi montate bariere la intrare şi la ieşire, iar cei mai câştigaţi din această afacere vor fi consumatorii, care vor plăti doar 1,39 de lei pe kilometru.

Reorganizarea activităţii de taxi din Gara de Nord are loc după ce aceeaşi măsură s-a luat şi pentru Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri