Sari la conținut

Proteste ale angajaţilor Circului Globus faţă de demiterea directorului. Reacția lui Firea

Angajaţii Circului Globus protestează, luni, la sediul din Parcul Circului, faţă de demiterea directorului Victor Coman de către primarul general al Capitalei Gabriela Firea, după incendiul de la adăpostul în care erau ţinute mai multe animale, scrie News.ro.

firea

Aceştia îl susţin pe Victor Coman şi spun că nu i se poate imputa izbucnirea incendiului de la adăpostul în care erau ţinute unele animale ale circului, acesta nefiind un motiv de a fi demis. 

În opinia angajaţilor care s-au adunat la Circul Globus să protesteze, o eventuală decizie de demitere a directorului putea fi luată doar dacă, în urma unor verificări, erau descoperite nereguli în conducere.

Edilul a anunţat, vineri, că l-a demis pe managerul Circului Globus, Victor Coman, pentru că el trebuia să asigure adăposturi corespunzătoare animalelor care au murit în incendiu. 

Unsprezece animale, între care doi tigri, au murit în urma incendiului din 12 ianuarie, de la un adăpost al Circului Globus, pompierii reuşind să salveze alte peste 20 de animale, între care tigri, cămile şi ponei.

„În ceea ce priveşte incidentul de ieri şi faptul că au murit acele animale într-un incendiu, nu putem sa imputăm 100 la sută unei persoane că a izbucnit un incendiu, se poate întâmpla oriunde. Dar orice manager de instituţie trebuie să înţeleagă faptul că, dincolo de activitatea de creaţie, are în subordine şi în responsabilitate şi activitatea de organizare şi de manageriere a instituţiei pe care o reprezintă. Prin urmare, domnul manager de la Circul Globus a fost demis astăzi (vineri, n.r.) din cauza faptului că ieri am avut o situaţie foarte grea în legătură cu câteva animale chiar dacă nu mai erau în spectacolul circului, erau animale pensionate. Trebuia să beneficieze de grija conducerii Circului de stat şi să aibă adăposturi corespunzătoare”, a spus Gabriela Firea.

Firea, amenințată și hărțuită

 

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va propune ca toți managerii să dea un test psihologic înainte de a-și prelua funcțiile, în condițiile în care, în ultimele zile, atât ea, cât și conducerea Partidului Social Democrat au fost „bombardate” cu mesaje de susținere pentru fostul manager al Circului Globus, Victor Coman, demis în urmă cu patru zile.

„ Nu îmi retrag decizia, în ciuda tuturor presiunilor pe care le-am primit în ultima perioadă și chiar a amenințărilor din partea domnului manager și a susținătorilor săi. Nu reacționez pozitiv atunci când sunt amenințată, când sunt hărțuită, când noaptea primesc mesaje pe toate numerele de telefon - și private, și profesionale - atât de la domnul director, cât și de la susținători, când conducerea partidului din care fac parte a fost bombardată pur și simplu cu mesaje care mai de care, de susținere pentru un om care se laudă că are un buget mare (...) dar nu a fost în stare să asigure condiții minime, decente pentru acei îngrijitori și pentru acele animale”, a precizat Firea, luni, la Comandamentul de iarnă.

Pe aceeași temă