Cod galben de GER în jumătate de țară

Data publicării:
ger-iarna-GettyImages-28.12.2015

Actualizare 12:00. ANM a emis o avertizarea cod galben de ger ce intră în vigoare astăzi de la ora 18:00 și este valabilă până pe 21 ianuarie la ora 10:00.

În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. În Oltenia, Muntenia, sudul şi estul Transilvaniei vor fi minime de 
-20....-15 grade, iar izolat se vor înregistra valori termice sub -25 grade.

Vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa pînă în jurul datei de 26 ianuarie.


Marţi dimineaţă mai sunt închise şapte drumuri naţionale. Este vorba despre DN3 Ostrov - Băneasa, jud. Constanţa, patru drumuri naţionale din judeţul Tulcea, printre care DN22 Isaccea - Somova şi DN22A Cataloi - Nicolae Bălcescu, DN 24A Murgeni - Vetrişoaia, din jud. Vaslui, şi DN 24D Cuca-Tuluceşti, din jud. Galaţi.


SITUAŢIA DRUMURILOR NAŢIONALE ŞI A AUTOSTRĂZILOR AICI

Dacă vreţi să plecaţi cu trenul trebuie să ştiţi că sunt probleme. Garniturile ajung cu zeci de minute întârziere în Gara de Nord. Marţi dimineaţă, trenul care vine din Satu Mare are o întârziere de 90 de minute, cel din Craiova 80, iar cursa Timişoara - Bucureşti 75 de minute.

Cea mai mare întârziere a înregistrat-o cursa Arad - Bucureşti, care a ajuns în Capitală după 155 de minute de la ora la care era programată.

Înainte de a pleca la drum ar fi bine să vă interesaţi dacă trenul are sau nu întârziere. Vă reamintim că ieri au fost anulate 20 de trenuri din cauza viscolului, iar acum garniturile ar putea avea probleme pentru că temperaturile vor fi extrem de scăzute.

Este dat peste cap şi traficul naval. Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră. Prin urmare, porturile Midia, Constanţa şi Agigea Sud sunt închise la această oră.

Brăila a scăpat de codurile de ninsoare şi vânt puternic, însă nu şi de probleme. Au simțit-o pe pielea lor cei care s-au încumetat să plece la drum, în toiul nopții, dar şi drumarii care au fost nevoiţi să muncească non stop.

Problemele persistă şi în judeţul Constanţa din cauza vremii. Vântul bate cu putere şi spulberă zăpada, iar vizibilitatea este scăzută. Drumarii lucrează la foc continuu pentru deszăpezirea şoselelor închise zilele acestea.

După două zile de viscol şi ninsori, nămeţii au pus stăpânire pe localităţile din judeţul Vaslui. Autorităţile au mobilizat un mare număr de oameni, în încercarea de a debloca drumurile. Ambulanţa a fost solicitată la mai multe cazuri medicale grave. Probleme au fost şi în judeţul Bacău.

În Bucureşti, aceeaşi mare problemă ca la orice nisoare: cum ai ieşit cu maşina de pe un mare bulevard, cum ai intrat pe şleauri sau chiar în nămeţi. Nici pe trotuare nu e vreo plăcere să mergi, iar în staţia de autobuz trebuie, mai degrabă, să te cocoţi. Administraţia Străzilor, de pildă, a fost amendată cu 2.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri