Guvernul caută soluţii ca şoferii să nu mai stea la coadă pentru plata taxei la podul spre litoral

Data publicării:
pont

Bariera la autostradă nu o folosim zilele astea, nu? Sper să nu mai vedem cozi la bariera aia. Dar poate ajungem şi noi o ţară cu adevărat europeană, să punem acel sistem prin care să se plătească bariera, dar să nu se mai stea la coadă. Sper că sistemul putem să-l implementăm anul acesta”, i-a spus Victor Ponta ministrului Transporturilor.

Luni, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a anunţat că turiştii care vor merge să petreacă minivacanţa de 1 Mai pe litoral nu vor mai plăti taxa de trecere a podului de la Feteşti de pe Autostrada Soarelui în zilele de 30 aprilie, 1 şi 4 mai, măsură luată pentru fluidizarea traficului.

Astfel, în 30 aprilie, încasarea taxei pentru utilizarea podului peste Dunăre va fi suspendată între orele 12.00 şi 24.00, în 1 mai, de la miezul nopţii şi până la ora 16.00, iar în 4 mai, între orele 7.00 şi 24.00.

Aceeaşi măsură a mai fost aplicată şi vara trecută, la sfârşit de săptămână, din cauza cozilor care se formau pe distanţe de câţiva kilometri în week-end.

Peste 30.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă minivacanţa de 1 Mai la mare, cei mai mulţi urmând să ajungă pe litoral cu maşinile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri