Jill Biden, la Muzeul Satului: Această vizită îmi va rămâne în inimă

Data publicării:
MuzeulSatuluiJillBiden

Numele meu este Jill, a fost formula prin care soţia vicepreşedintelui american s-a prezentat astăzi în timpul vizitei pe care a făcut-o la Muzeul Satului.

Atât de modestă, încât un meşter popular a comparat-o cu o gospodină. Jill Biden a plecat de la Muzeul Satului nu doar cu o poreclă, ci şi cu o fărâmă din România. Un colier din mărgele de sticlă, cadou din partea Mariei Băsescu.

Muzeul nu a fost închis pentru public, de aceea Jill Biden şi Maria Băsescu au fost înconjurate imediat de vizitatori şi au admirat împreună o demonstraţie de dansuri populare.

Următoarea oprire a soţiei vicepreşedintelui american a fost în faţa unui meşter opincar. Mai impresionată a fost doamna Biden decât meşteşugarul.

Stârnit de interesul presei, meşterul a povestit şi alte experienţe avute cu americanii fascinaţi de opinci.

„M-au mai întrebat că dacă calcă prin iarbă şi e udă se întâmplă ceva cu ele. Zic românii noştri au dus războaie încălţaţi în opinci şi nu le-au căzut din picoare”, spune Alexandru Ilinca, opincar.

Jill Biden va purta o bucăţică din România nu în picioare, ci la gât, după ce Maria Băsescu i-a făcut cadou un colier din mărgele.

Jill Biden s-a declarat încântată de vizită şi a spus că îşi doreşte să revină în România în vacanţă, dacă o să aibă timp.

Aceast vizită îmi va rămâne în inimă. Mulţumesc foarte mult. Îi mulţumesc şi primei doamne pentru că mi-a fost gazdă”, a spus Jill Biden.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri