Lavrov: Moscova susține dorința Bucureștiului privind aprofundarea relațiilor

Data publicării:
serghei lavrov min de externe rus mfax 1

Lavrov a amintit că în iulie cele două țări celebrează 10 ani de la semnarea Tratatului pentru cooperare, iar în octombrie se vor împlini 135 de ani de relații diplomatice, relatează Itar-Tass.

„Sunt motive bune pentru evaluarea stadiului relațiilor noastre, precum și a perspectivelor. Vedem determinarea României către dezvoltarea relațiilor și avem pe deplin aceleași intenții”, a subliniat Lavrov.

Corlățean a subliniat că este prima vizită a unui ministru român de externe la Moscova din ultimii patru ani. „Vrem să confirmăm disponibilitatea guvernului României pentru viitoare contacte”, a spus el. 

Vizita lui Corlățean la Moscova vine după ce luna trecută la București a fost prezent secretarul Consiliului de securitate rus, Serghei Patrușev.

Săptămâna trecută, președintele Traian Băsescu a declarat la Digi24, pe tema relațiilor României cu Rusia: „Și noi și rușii trebuie să înțelegem că avem interese în regiune. Rusia este o țară mai mare, are interese mai mari, dar avem și noi interese și trebuie respectate”.

„Nu sunt un politician cu încredere în Moscova, cum nici Moscova nu are încredere în mine”, a adăugat el.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri