Proteste față de Roşia Montană: 62 de persoane, amendate. Pentru blocarea drumurilor va fi sesizat Parchetul

Data publicării:
rmgc

Foto: Rezistența Urbană

„Duminică seara au fost legitimate 127 de persoane, fiind aplicate 62 de sancţiuni pentru deranjarea ordinii publice şi alte încălcări ale prevederilor acestei legi, valoare sancţiunilor fiind de 31.000 de lei”, a declarat Georgian Enache, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmerie Capitalei a precizat că în cursul zilei de luni va fi sesizat Parchetul Capitalei, pentru infracţiunea de blocare cu intenţie a drumurilor publice, în cazul persoanelor care au fost identificate.

Manifestanţii care au participat duminică seara la marşul de protest neautorizat din centrul Capitalei şi au blocat circulaţia pe mai multe străzi, scandând mesaje contra exploatării miniere de la Roşia Montană şi a explorării gazelor de şist, au fost legitimaţi de jandarmi, în zona Bulevardului Regina Elisabeta.

După ce le-au fost înregistrate datele de identitate, protestatarii au fost lăsaţi să plece, doar unul dintre aceştia fiind dus de jandarmi la o secţie de poliţie, întrucât a refuzat să prezinte un act de identitate.

Protestul faţă de proiectul minier de la Roşia Montană a început în jurul orei 17.00, în zona statuilor de la Universitate, unde s-au adunat aproximativ 200 de manifestanţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri