Reprezentantul băncii de unde ar fi dispărut un milion de euro din cutiile de valori: Contractual, nu există obligaţia legală de a despăgubi clienţii

Data publicării:
bani 3-2

ACTUALIZARE 17.55. „Colaborăm cu poliţia şi le-am pus la dispoziţie toate probele materiale şi înregistrările video. Nu există obligaţia legală de a despăgubi clienţii, dar vom evalua orice obligaţie morală în sensul despăgubirii, cu ajutorul organelor acreditate.

Privind accesul la camera de tezaur sunt trei bariere de securitate. Banca foloseşte cheia băncii, iar poi clientul cheia individuală. Înăuntrul tezaurului nu pot exista camere de luat vederi.

Clienţii nu sunt însoţiţi de consilierii băncii când accesează casetele de valori.

Deschiderea unei cutii de valori se face cu o cheie a băncii şi cu alta a clientului, dar consultarea casetei se face exclusiv de către client. Niciun angajat al băncii nu are idee, nu vede ce se află în interiorul casetei de valori. Nu există niciun semn privind complicitatea unui angajat al băncii.

Nu există posibilitatea de a deschide o cutie de valori cu un mulaj”, a declarat reprezentantul unităţii bancare.  

ACTUALIZARE 14.13. Surse din poliţie spun că una dintre variantele pe care se merge în anchetă este ca aceste casete din care ar fi dispărut banii să fi fost închiriate în urmă cu mai multă vreme unei singure persoane, care, ulterior, ar fi renunţat la ele, mai puţin la una.

Până să renunţe la ele, ar fi avut timp să facă dubluri ale cheilor casetelor.

În timp, casetele ar fi fost închiriate altor persoane, iar presupusul hoţ ar fi venit în bancă şi ar fi luat banii din ele.

Este posibil ca hoţul să fie unul dintre cei opt păgubiţi, potrivit surselor citate.

Ancheta continuă în acest caz, sunt vizionate înregistrările video.

Păgubiţii nu au asigurare, iar banii ar putea fi recuperaţi doar când hoţul va fi găsit şi doar dacă va mai avea banii. 

ACTUALIZARE 13.50. Persoanele care au reclamat că le-au dispărut bani şi bijuterii din cutii de valori de la banca din centrul Piteştiului se vor constitui într-o asociaţie şi vor da în judecată instituţia, afirmă una dintre familiile păgubite.


Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, a declarat la Digi24 că cele cinci plângeri se referă la dispariţia de bani şi obiecte din cutii de valori de la o bancă din Piteşti. 

De vineri am intrat în alertă. Se face cercetare la faţa locului, avem un cerc de suspecţi. În cercul de suspecţi sunt şi angajaţi ai băncii şi clienţi. Nu excludem nicio variantă, nici ep cea ca plângerile să fie false”, a declarat Dănuţ Dinu.

Potrivit acestuia, nu a mai existat o problemă similară la Piteşti, singurele probleme semnalate - „micuţe şi uzuale” - fiind legate de primirea unor sume mai mici de la bancă.

Cele cinci reclamaţii

Vineri seară, un bărbat din Piteşti a reclamat Poliţiei că din cutia de valori depusă la sucursala BCR din centrul oraşului i-ar fi dispărut bani şi bijuterii în valoare de 500.000 de lei. Ulterior, fiul bărbatului declara că din cutia de valori au fost furaţi 130.000 de dolari şi 49.000 de lei, precum şi bijuterii din aur şi un ceas vechi de o sută de ani.

Luni, o familie din Argeş a reclamat Poliţiei dispariţia a 131.000 de euro din cutia de valori de la sucursala BCR din centrul Piteştiului. Păgubiţii spuneau că nu au mai mers la unitatea bancară de aproximativ un an, atunci când au făcut ultima depunere, şi că au decis să verifice cutia de valori după ce au văzut, la sfârşitul săptămânii, cazul bărbatului care a sesizat că i-ar fi fost furaţi bani şi bijuterii în valoare de 500.000 de lei.

Luni după-amiază, alte două familii au reclamat Poliţiei dispariţia unor mari sume de bani din cutia de valori a aceleiaşi bănci, fiind începute cercetări şi în aceste cazuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, Dănuţ Dinu. Astfel, un bărbat a reclamat că i-au dispărut din cutia de valori a băncii 400.000 de euro, în timp ce o femeie a sesizat dispariatia din cutia de valori a 130.000 de euro.

Marţi, un bărbat a reclamat Poliţiei dispariţia a 200.000 de euro dintr-o cutie de valori de la sucursala BCR din centrul Piteştiului, acesta fiind al cincilea caz înregistrat la această unitate bancară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri