TIMIŞ. Furturi din maşini prin "metoda telecomenzii". În ultima lună au fost raportate 44 de cazuri

Data publicării:
auto2

Irinel Orzac este unul dintre păgubiţi. Bărbatul şi-a lăsat maşina în parcare pentru a merge la cumpărături. Când a ieşit din magazin şi-a găsit autoturismul intact, însă toate bunurile de valoare din interior dispăruseră fără urmă.

„Mergând spre intrarea în magazin, am avut impresia că mi-am închis maşina cu telecomanda, dar de fapt aceasta a rămas deschisă. Mi-au dispărut ştampile de firmă, acte, chei, o tabletă şi o sumă de bani care nu era, spre norocul meu, foarte mare”, a povestit păgubitul.

În total, paguba sa se ridică la 1.500 de euro. Bărbatul a depus plângere la poliţie, iar oamenii legii au recunoscut imediat metoda. Numai luna trecută, pe raza judeţului Timiş au fost înregistrate 44 de astfel de furturi din autoturisme.

„Autorii furturilor confecţionează diferite dispozitive cu care închid şi deschid portierele maşinilor. În acest mod pot sustrage bunuri din autoturismele oamenilor”, a explicat purtătorul de cuvânt IPJ Timiş, Ionuţ Bocancea, care i-a sfătuit pe şoferi să asigure bine autoturismele, să se uite în preajma lor ca nu cumva să fie în apropiere persoane suspecte care să poată folosi aceste dispozitive speciale.

Poliţiştii le recomandă proprietarilor să nu depoziteze bunuri sau bani în maşini, atunci când le lasă în parcare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri