Vremea rea începe să-și facă simțită prezența. Cod portocaliu în Caraș-Severin

Data publicării:
8122012 20meteo-37552

Actualizare ora 14.00Într-o nouă avertizare de tip nowcasting, ANM a emis cod portocaliu pentru partea de sud-vest a județului Caraș-Severin (zona Moldova Veche, Oravița), unde se vor semnala ninsori și intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 80-100 km/h. Avertizarea este valabilă sâmbătă, între orele 14.00 – 17.00.

ANM a emis şi o avertizare de tip nowcastig, valabilă de astăzi de la ora 9.00 până la ora 12.00, care vizează partea de sud a județului Caraș-Severin. Aici se vor produce ninsori însoțite de intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși 60-70 km/h.

Ministerul de Interne îi avertizează pe şoferi să nu plece la drum dacă nu au maşinile pregătite pentru condiţiile meteo. 300 de conducători auto au fost depistaţi săptămîna aceasta circulând fără cauciucuri de iarnă. Amenzile, în acest caz, pot ajunge la aproape 1500 de lei.

Veştile meteorologilor i-au pus în alertă şi pe oficialii răspunzători de organizarea scrutinului de mâine. Ministrul de interne, Mircea Duşa, le-a transmis prefecţilor că trebuie să fie pregătiţi să intervină.

Autorităţile, în alertă

„V-aş ruga în continuare: comandamentele judeţele, comandamentul naţional, dispeceratele constituite la nivelul ministerelor să rămână active şi orice informaţie, orice acţiune trebuie derulată în ţară să o organizăm în aşa fel încât activitatea economică, socială, activitatea administrativă să nu aibă de suferit”, a declarat ieri ministrul Mircea Dușa într-o radioconferință cu autoritățile responsabile.

Prezenţa la vot ar putea fi mai slabă decît anticipează politicienii, cred sociologii. Ploile şi ninsorile vor descuraja alegătorii să meargă la urne.

Dacă duminica asta vom avea într-adevăr o vreme proastă, cu viscol, zăpadă şi aşa mai departe, asta probabil ca va reduce prezenţa la vot”, consideră sociologul Mircea Kivu.

Estimările de până acum afirmă că prezenţa la vot va depăşi 40 de procente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri