Audieri în cazul distrugerii mașinii lui D. Barbu. Miting pentru susținerea lui C. Crăciun, în fața secției de poliție

Data publicării:
claudiu craciun fb-1

Actualizare 11:10 Claudiu Crăciun a ieșit în urmă cu puțin timp de la audieri.

„A fost o discuție tehnică în care nu mi-au zis prea multe. Colaborez cu organele de anchetă pentru că vreau un rezultat clar. Este un incident exagerat, un incident minor și regretabil, prin care se încearcă aruncarea unei lumini negative asupra unor proteste care au scos sute de mii de oameni în stradă în țară și în străinătate. Dacă pierdem Roșia Montană, tot răul este posibil în România”, a declarat acesta în fața secției 10 de poliție.  

Actualizare 10:15 La secția de poliție a ajuns și Alexandru Alexe, învinuit și el în dosarul privind agresarea ministrului Daniel Barbu. Acesta urmează să dea declarații.

„Momentan nu știu pentru ce m-au chemat. Suspectat că este posibil să mă fi încadrat pe ultraj împotriva bunurilor moravuri. Vrem să vedem în ce fel au fost adunate aceste probe. Avem și noi probele noastre, declarații ale unor martori și probe video. Eu am fost implicat în acel incident ca urmare a reacțiilor de conservare naturale ale mele”, a declarat Alexandru Alexe, explicând că în seara de 17 octombrie a fost prins între două mașini, riscând să fie călcat pe picioare.

Prin urmare, a spus acesta, s-a urcat pe bara de protecție din spatele mașinii ministrului Daniel Barbu.  


 Cele cinci persoane învinuite că ar fi distrus mașina ministrului Culturii vor ajunge astăzi la secția 10 de Poliție din Capitală, unde vor viziona, împreună cu anchetatorii, probele.

Din seara de 17 octombrie există mai multe înregistrări în care se vede grupul de protestatari care s-au apropiat de mașina lui Daniel Barbu.

În sprijinul celor cinci persoane învinuite s-au adunat mai multe persoane, în fața secției de poliție. Aceștia spun că procedura este o formă de presiune de către autorități, din cauza protestelor față de Roșia Montană.

Aici a a ajuns deja și Claudiu Crăciun, una dintre persoanele care urmează să fie audiate.  

Claudiu Crăciun are 35 de ani, este lector universitar şi este prezent mereu la demonstraţiile recente din Piaţa Universităţii. El a devenit, aproape pe nesimţite, lider informal al celor mai mari manifestaţii din România, a celei de la începutul lui 2012 şi al protestului faţă de exploatarea de la Roşia Montană.

Conform CV-ului său, Claudiu Crăciun predă cursuri la Catedra de Ştiinţe politice şi Studii Europene. Este doctor în știinte politice şi a studiat la London School of Economics, una dintre cele mai presitigioase instituții de învățământ superior din lume.

Daniel Barbu a participat în 17 octombrie, de la ora 19.00, la evenimentul "Cafeneaua critică", în Club A din Centrul Vechi. Câteva zeci de manifestanţi veniţi la local au întrerupt dezbaterea, au desfăşurat pancarte în jurul lui Barbu şi au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui. Tot ei i-au întins lui Barbu o pungă cu monede şi l-au huiduit, întrebându-l "Câţi bani ţi-ai luat?" şi cerându-i demisia.

Dezbaterea nu a mai fost reluată, ministrul hotărându-se să plece. Afară, protestatarii au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul şi au lipit pe maşină bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta maşinii, ministrul reuşind să plece datorită intervenţiei forţelor de ordine - poliţişti şi jandarmi, sosiţi de urgenţă la faţa locului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri