Cazul crimei din cartierul ieșean „Dalas”: Unul dintre suspecți, nepotul femeii, achitat pentru un omor din 2009

Data publicării:
narcis-sin-suspect-crima-iasi
Foto: Ziarul de Iași

Turnură neașteptată în cazul crimei de la începutul anului din Iași, în cartierul „Dalas”. Unul dintre suspecții femeii omorâte, nepotul ei, și-ar fi recunoscut crima. Mai mult, potrivit Ziarul de Iași, tânărul a fost achitat pentru o crimă pe care nu ar fi comis-o, însă pentru care a stat 15 luni în închisoare.

Victima avea 59 de ani și a fost găsită moartă, pe jumătate dezbrăcată, în data de 3 ianuarie, pe un câmp din cartierul ieșean Dalas.

Cei doi suspecți sunt doi bărbați în vârstă de 48 și 30 de ani. Cel din urmă este chiar nepotul femeii ucise. Ei sunt acuzați că au ucis-o după ce a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu ei, pe fondul consumului de alcool.

Narcis Sîn ar fi membrul unui clan local şi în 2009 a fost victima unui erori judiciare de proporţii a justiţiei ieşene, relatează Ziarul de Iaşi. Potrivit sursei citate, tânărul a făcut 15 luni de închisoare, pe când avea 19 ani, pentru o crimă pe care nu ar fi comis-o şi pentru care a fost achitat definitiv.

El a fost arestat într-un dosar de tâlhărie urmată de moartea victimei, fiind acuzat la acea vreme că ar fi ucis un profesor.

Timp de 15 luni, a fost ţinut în arest preventiv, el fiind achitat ulterior, pe motiv că fapta nu ar fi fost comisă de el. Sîn a fost achitat definitiv inclusiv de Înalta Curte de Casaţie și Justiție, iar mai apoi a cerut în repetate rânduri daune morale, cereri respinse din cauza unor erori procedurale.

În 2015, când, în sfârşit, a depus o cerere corectă de acordare de daune de 1 milion de lei, judecătorii au constatat că dreptul de a cere despăgubiri era prescris.

În cererea de acum cinci ani, el spunea că arestarea sa de acum un deceniu i-a furat adolescenţa şi i-a mutilat caracterul: „Într-o perioadă în care majoritatea oamenilor se bucură de instrucţie şi educaţie, în care se descoperă fiorii sentimentelor tipic adolescentine şi în care se pregătesc pentru viaţă, el a fost încarcerat mai bine de 15 luni, fiind aruncat într-un mediu ostil şi murdar, atât obiectiv, cât şi afectiv, sub acuzaţii extraordinar de grave, statul, prin instituţiile sale represive nefăcând altceva decât să-i mutileze, pentru tot restul vieţii, sufletul şi trupul. Arată că această lungă perioadă de detenţie ilegală, care l-a privat de deliciile vieţii de adolescenţă, maturizându-se şi îmbătrânindu-l înainte de vreme, a fost de natura a-l afecta psihic, intelectual, afectiv şi emoţional, coşmarul prin care a trecut neputând fi şters din mintea lui niciodată”.

Tânărul se află acum în arest preventiv, iar celălalt suspect se află la Spitalul de Psihiatrie Socola pentru a fi expertizat psihic.

Redactor: G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri