Ce i-a cerut Dăncilă lui Toader, înainte de ședința de Guvern

Data actualizării: Data publicării:
colaj dancila toader_govro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că i-a cerut ministrului justiţiei Tudorel Toader ca, din punct de vedere juridic, să facă toate demersurile pentru aflarea adevărului în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public privind DNA, menţionând că rezolvarea acestor aspecte este treaba Ministerului Justiţiei.

180126_VIORICA_DANCILA_DECLARATIE_009_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Imediat ce aceste probleme au apărut în spaţiul public l-am rugat pe domnul ministru să se întoarcă în ţară, a venit în ţară astăzi, a venit direct la Guvern. I-am spus despre aceste lucruri, dânsul ştia deja. I-am cerut ca din punct de vedere juridic să facă toată demersurile pentru aflarea adevărului şi măsurile care se impun într-un caz sau altul, după ce problemele vor fi elucidate”, a afirmat Dăncilă, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că ministrul Justiţiei a fost „întru-totul de acord”.

„Cred că acest lucru este treaba justiţiei, este treaba Ministerului Justiţiei şi ministrul Justiţiei are obligativitatea să rezolve aceste aspecte”, a adăugat Dăncilă.

Tudorel Toader şi-a întrerupt vizita în Japonia şi joi s-a prezentat la şedinţa de guvern, după ce premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să revină la Bucureşti pentru a lămuri informaţiile recent apărute în spaţiul public legate de DNA.

Ulterior, ministrul a anunţat că săptămâna viitoare va prezenta în Parlament rezultatele raportului privind activitatea DNA, a DIICOT şi a Ministerului Public.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri