Ce se întâmplă cu denunțurile inculpaților. Kovesi: Nu luăm de bun orice denunţ

Data publicării:
kovesi conferinta dna_Inquam Photos Octav Ganea (4)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Orice inculpat are dreptul să facă denunţuri, însă este obligaţia procurorilor de a verifica veridicitatea celor denunţate, a afirmat, miercuri, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi.

kovesi conferinta dna_Inquam Photos Octav Ganea (4)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Sunt situaţii în care inculpaţii vin şi fac denunţuri la DNA sau la alte structuri de parchet. Este dreptul lor să facă denunţ, nu putem să interzicem unor persoane să facă denunţuri. Accesul la justiţie este liber. Obligaţia procurorului este de a verifica acel denunţ, nu luăm de bun orice denunţ care este făcut. Fiecare denunţ trebuie verificat, pentru că în spatele denunţului, de foarte multe ori, sunt alte interese. La fel cum este dreptul inculpatului de a se apăra public sau de a face afirmaţii, este răspunderea lui”, a declarat Kovesi, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Șefa DNA a adăugat că nu orice denunţ are drept consecinţă întocmirea unui rechizitoriu, ci doar cele care sunt confirmate de probe.

„Pot doar să vă spun că orice denunţ făcut de inculpat este verificat. El poate fi confirmat prin probele care se administrează sau, aşa cum se întâmplă în multe situaţii, poate fi infirmat de probele care se administrează în cauză. Nu înseamnă că dacă un inculpat face un denunţ, automat procurorii vor face o trimitere în judecată”, a precizat şefa DNA.

Kovesi: Judecătorii au considerat legale probele DNA în cazul Cosma

Șefa DNA: Inculpatului Vlad Cosma, martor protejat, i s-a ridicat protecţia. Și-a devoalat singur faptele

Codruţa Kovesi, despre raportul lui Tudorel Toader

Kovesi: „Asistăm la un festival disperat al inculpaţilor”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri